Online platformon, a Vimeón debütál április 23-án Hajdu Szabolcs Békeidő című, új nagyjátékfilmje Magyarországon és Romániában.

Egyéjszakás cselekmény a Békeidő

A film egy speciális oktatási projektben valósult meg a Látókép-Production és a kolozsvári Filmtett Egyesület együttműködésében – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Hajdu Szabolcs Bekeido Online Scaled
Török-Illyés Orsolya És Hajdu Szabolcs / Fotó: Látókép Production

A Békeidő egy filmantológia, több, egymásba kapcsolódó történettel. Különböző emberi viszonyok segítségével járja körül a dominancia és kiszolgáltatottság kérdését a képzelet és valóság határán. Legyen szó párkapcsolatról, barátságról, szülő és gyerek, állam és polgár viszonyáról. A cselekmény egy éjszaka alatt zajlik, több fő történetszálat ötvöz, amelyek újabb történetek és karakterek felé ágaznak el. Egy protestáns pap és családja közötti konfliktus, egy politikai aktivista nő tizenéves lányának kalandjai, egy középkorú színész és a felesége házassági válsága, valamint egy híres színházrendező és fiatal pártfogoltjának története elevenedik meg.

A felesége is szerepet vállalt a filmben

A főbb szerepekben Sárosdi Lilla, Szabó Domokos, Hajdu Lujza, Hajdu Szabolcs, Schilling Árpád, Wrochna Fanni, Földeáki Nóra és Hajdu felesége, Török-Illyés Orsolya látható.

Olvasópróba – Hajdu Szabolcs: Próbáljunk meg Magyarországon rendszert teremteni a függetlenségnek – Tudósítás

Alapvetően az Ernelláék Farkaséknál című előadásról lett volna szó, de az alkotók beszédes kedvükben voltak, sok minden más egyebet is megosztottak a közönséggel. Az említett darab 2015-ben készült. Eredetileg a Maladype Színházba gyártották, de aztán önálló életre kelt. Ezt a rendezvényt a Selinunte kiadó rendezte.

A film operatőre Bántó Csaba, vágója Kővári Szabolcs, zenéjét a Freakin’ Disco szerezte. A film gyártója a Látókép-Production Kft, producere Hajdu Szabolcs, Török-Illyés Orsolya és Jim Stark.

A filmet egyébként színházba is elvitte, 2013-ban például Temesváron rendezte meg a Békeidőt.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet