Egymillió forintot kapott zacskóban a siófoki hajléktalan férfi egy ismeretlentől

Az idős és beteg férfi, Büchner János márciusban került utcára. Egy nő megsajnálta, és egymillió forintot gyűjtött neki.

Nagylelkű adomány

Közel egymillió forintot kapott egy siófoki hajléktalan egy ismeretlentől, számolt be az esetről a Heti Napló nyomán az RTL Híradó. Az idős és beteg férfi, Büchner János márciusban került utcára, miután kirúgták a munkahelyéről. Ekkor robbant be a koronavírus-járvány Magyarországon és az Egyesült Királyságban is. Mint arról beszámoltunk, London főpolgármestere, Sadiq Khan elrendelte, hogy 300 szállodai szobát biztosítsanak a hajléktalan emberek számára. Noha ez Magyarországon nem így történt, egy ismeretlen nő nagyobb gesztust tett Büchner Jánossal Siófokon.

buchner janos hajlektalan egymillio forint
Büchner János / Fotó: RTL Klub

Egy nő megsajnálta, és úgy döntött, a Facebookon kér segítséget a nevében. Néhány órával később egy fiatal férfi odasétált a parkban ülő hajléktalanhoz, egy zacskóban 980 ezer forintot adott a kezébe, majd elsétált.

Súlyos beteg a férfi

Büchner János azóta a tapolcai kórházban van, műtétre vár, daganatot operálnak ki a nyakából. A pénz a siófoki önkormányzatnál áll letétben, mert attól féltek, ellopnák vagy kicsalnák a pénzt a férfitól. Siófokról a tapolcai önkormányzathoz kerül az összeg, itt azt ígérik, szereznek belőle lakást Büchner Jánosnak.

 

Nem az ismeretlen nő az egyetlen, aki nagylelkű és segítőkész. Mint arról két éve beszámoltunk, luxusterepjáróval vitte az ételt a hajléktalanoknak egy titokzatos úr Pécsen.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból