A hajnövesztés folyamata frusztráló lehet. Úgy tűnhet, hogy mindent jól csináltál, de még mindig nem tapasztalsz nagy előrelépést.

Bár sok olyan hajápoló termék van a piacon, amelyekről azt mondják, hogy fokozzák a hajnövekedést, valójában van néhány egyszerű lépés, amellyel hosszú és fényűző tincseket érhetsz el. Ilyeneket gyűjtött össze a Bright Side.

1. Lefekvés előtt mosd meg a hajad

Hajnovesztesi.modszerek.5
A hajmosás lehetővé teszi, hogy a fejbőr olajait eloszlassa a hajon, és természetesen hidratált és táplált maradjon. Mivel a száraz haj sebezhetőbb a sérülésekkel és töréssel szemben, megakadályozhatja a tincsei növekedését.

2. Viselj kalapot

Hajnovesztesi.modszerek
Bár a D-vitamin kulcsfontosságú az általános egészségedhez és jólétedhez, a túl sok napozás nemcsak a bőrödet, hanem a hajadat is károsíthatja. A túlzott napozás befolyásolhatja a haj szerkezetét, és gyengítheti annak pigmentjeit és fehérjéit.
Az orvosszakértők még azt is javasolják, hogy kend be a fejbőrt fényvédő krémmel, ha azt észleled, hogy a hajad ritkul. A napon töltött idő korlátozása és a kalap viselése megvédi a bőrt és a hajat a káros UV-sugárzástól, és elősegíti a tincsek gyorsabb növekedését.

3. Levegőn szárítsd a hajadat

Hajnovesztesi.modszerek.2
A hajszárító túl gyakori használata meggyengítheti a tincseket, és hajlamossá teheti a törésre. Mivel a szárító intenzív és koncentrált hőt fúj közvetlenül a hajra, ezért a tincseid azonnal sok nedvességet veszítenek.
A vízhiányos haj könnyen letörik, és nem tud olyan hosszúra nőni. Ha meg akarod növeszteni a hajadat, a hajszárító és más hajformázó eszközök pihentetése sokat segíthet.

4. Dobd el a pamut párnahuzatodat

Hajnovesztesi.modszerek.3
A pamut párnahuzatok selyemre cserélése javíthatja a haj általános minőségét, és elősegítheti a haj gyorsabb növekedését.
A pamutszálak súrlódást okoznak, ami viszont gyengíti a hajat, és megfosztja természetes nedvességétől. A selyem felülete sokkal simább, és lehetővé teszi, hogy a haj alvás közben átcsússzon rajta, így csökkenti a töredezést és a töredezett hajvégeket.

5. Próbálj ki egy inverziós módszert

Hajnovesztesi.modszerek.4
Ha már régóta álmodozol hosszú hajról, nagy eséllyel találkoztál már az interneten az inverziós módszerrel. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy fejjel lefelé lógatva növeld a fejbőr véráramlását, ami serkentheti a hajnövekedést. Bár nincs olyan tanulmány, amely megerősítené a hatékonyságát, sokan, akik alkalmazták az inverziós módszert, úgy vélik, hogy ez segített nekik gyorsabban megnöveszteni a hajukat.
Ennek a módszernek a használata, valamint a fejbőr illóolajos masszírozása az inverzió előtt vagy alatt segíthet hosszú és egészséges haj elérésében.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.