Hajós András Dalfutár műsora szállítja a Sziget Fesztivál 2020 himnuszát

November 18-án indul Hajós András, a legnagyobb videómegosztón nagy sikerre futó, Dalfutár című műsorának harmadik évada, mely ezúttal a 2020-as Sziget himnuszának megírása körül forog. 

“Kevés jobb dolog van a magyar YouTube-on, mint Hajós András műsora” – írta nemrég a Index a Dalfutár című, a zenei alkotófolyamatot izgalmas módon bemutató műsorról, melynek harmadik évfolyamában nem kisebb feladatot kapnak az alkotók, mint a Sziget himnuszának megalkotása.

hajós andrás dalfutár youtube
Hajós András Dalfutár műsora a Z generációt is eléri

“Bár a Dalfutár valójában nem is a zenéről, hanem az emberi együttműködésről szól, a játék mégiscsak a dalszerzés körül forog” – mesélte Hajós.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Szeretjük, ha jó dalok születnek a műsorunkban, mert a popzene mértékegysége a sláger. A műsorban alkotó zenészek, szövegírók, producerek és énekesek számára nagy elismerés, hogy a Sziget minket választott. Nekem személyesen pedig fontos üzenet, hogy függetlenül, tv-k nélkül, az internetről is vezet út a Nagyszínpadra[/perfectpullquote]

– tette hozzá Hajós, aki elmondta, hogy ezzel a Sziget – a Samsung mellé – beállt a Dalfutár főtámogatójának.

hajós andrás dalfutár
Hajós András Dalfutár műsora adja a Sziget Fesztivál 2020 himnuszát

A Dalfutár alapkoncepciója, hogy négy alkotó – szövegíró, énekes, zeneszerző és producer –, egymásról nem tudva, egymástól független dolgoznak egy dalon, majd összejőve együtt finomítanak a produkción.

DALFUTÁR 3⎜Első csapat 1. rész⎜2019

DALFUTÁR 3⎜Első csapat 1. rész⎜2019. A Dalfutár legújabb epizódjában ismét négy alkotó készít egy közös dalt úgy, hogy közben semmit nem tudnak egymásról. A …

Ezúttal négy csapat, 4×4 alkotó dolgozik majd egy-egy Sziget “dalon”, s mostantól – folyamatosan – januárig születik majd négy mű, melyek egyike lesz a 2020-as Sziget “dicsőítő éneke”, azaz himnusza.

Augusztus 5-én indul az 2020-as év legjobb hete – Így juthatsz exkluzív ajándékcsomaghoz a Sziget Fesztiválnál

A Szabadság Szigete a különböző kultúrák békés találkozója, az együttlét boldog ünnepe, s nem utolsó sorban az év legnagyobb bulija, mely különböző műfajokban igyekszik a legnagyobb sztárokat illetve a legizgalmasabb előadókat felvonultatni a több száz kulturális program mellett.

Hajós és Jeli András műsora rendkívül kreatív és izgalmas, nem beszélve arról, hogy nagyon népszerű a hazai zenerajongók körében, mi pedig szeretnénk egy jó himnuszt összehozni, és rendkívül fontosak számunkra a hazai zenerajongók, ezért nagyon örültünk a Dalfutár megkeresésének” – mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője.

hajós andrás dalfutár youtube sziget fesztivál himnusz
Hajós András a Dalfutár műsorában

Kádár azt is hozzátette, hogy évekkel ezelőtt sok kritika érte a Szigetet, hogy a külföldiek “eluralják” a fesztivált, azonban mostanra mindenki számára egyértelmű, hogy a Sziget úgy tud valódi nemzetközi fesztivál lenni Európában, hogy a magyarok adják a közönség több mint felét.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ez 2019-ben 120 ezer magyar látogatót jelentett, ami nagyon komoly szám, ha belegondolunk, és ennek mi nagyon örülünk[/perfectpullquote]

– tette hozzá Kádár.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból