Halle Berry is támogatja az AIDS dokumentumfilmet

Halle Berry is részt vett az AIDS történetét bemutató 5B című dokumentumfilm Los Angeles-i, Pride fesztiválon tartott premierjén.

A dokumentumfilm az első AIDS/HIV osztály történetét meséli el. A filmben nővérek, gondozók és a kórtermekben élő betegek interjúin keresztül járja körül a témát.

Halle Berry5B Film Premiere Aids
Halle Berry És Alison Moed Nővér Az 5B Premierjén / Fotó: The Hollywood Reporter

Az 5B című dokumentumfilmet a Los Angeles-i Pride fesztiválon mutatták be. Halle Berry mellett részt vett a premieren Elizabeth Chambers Hammer, Javier Muñoz, Jaime King és Jasmin Masters, hogy az alkotókkal együtt ünnepeljék a bemutatót.

„Láttam, hogy dolgoznak ezek a csodálatos angyalok, a nővérek, akik törődtek azokkal a betegekkel akikkel senki más nem, és azt gondoltam, hogy ez az AIDS járvány története – nyilatkozta Halle Berry a The Hollywood Reporter számára, Alison Moed nővér társaságában.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az új generációnak is meg kell értenie, hogy honnan jöttünk és meddig kell még eljutnunk[/perfectpullquote]

– tette hozzá a színésznő. Az amerikai történelem megbélyegzett korszakának bemutatása után az 5B dokumentumfilmből az ápolók, gondozók és a betegek interjúiból kiderül, hogy az első HIV/AIDS osztály 1983-ban indult San Fransisco-ban.

LMBTQ-ellenes emojin dühöngtek az internet felhasználói

Az „új emojit” januárban fedezték fel, mikor egy Mitchell nevű felhasználó a szivárványzászlót és a tiltó emojit egymás mellett használta tweetjében. Az iPhone-ról böngésző twitterezőknél az áthúzott karika a zászló fölé került. Ezzel azt a hatást keltette, mintha egy különálló emoji lett volna.

A San Francisco General volt ugyanis az első kórház, amely fogadta azokat az embereket, akik AIDS vírussal fertőződtek. Ez volt a szeretet és az együttérzés osztálya, ahol az önkéntesek segítettek a betegeken, és hajlandóak voltak meg is érinteni őket. Az 5B rendezője, Dan Krauss úgy írja le ezt, mint „radikális érintés”. Hangsúlyozta, főleg azokban az időkben volt ez, amikor az AIDS felért egy halálos ítélettel.

“Ez azoknak az ápolónak a története, aki bebizonyították, hogy bátorsággal és együttérzéssel lehet kezelni a betegeket” – hívta fel a figyelmet rá Michael Sneed, a Johnson&Johnson kommunikációs vezetője. Sneed elmondta, hogy személyes szinten szerették volna elmondani a páciensek és a nővérek történetét.

5B Official Trailer – Presented by RYOT a Verizon Media Company

5B is the inspirational story of everyday heroes who took extraordinary action to comfort, protect and care for the patients of the first AIDS ward unit in t…

A film a nővérek és a túlélők történeteit mutatja be, mint például Steve Williams-ét. Nála AIDS-t és gerinc tuberkulózist diagnosztizáltak mielőtt a 5B osztályra került. A kezelés után Williams helyrejött, majd újságírást tanult, aztán Tanzániába utazott mint HIV-pedagógus.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk