Követem Sztárok Halle Berry szintén visszamondta a számára felkínált transznemű szerepet

Halle Berry szintén visszamondta a számára felkínált transznemű szerepet

Promóció

Ahogy két éve Scarlett Johansson, most Halle Berry is visszaadta a transznemű karakter szerepét, miután heves tiltakozást váltott ki az LMBTQ közösségben, hogy cisz színésznő kapta a játéklehetőséget.

A Scarlett Johansson-effektus

Promóció
- Advertisement -

Halle Berry egy múlt heti interjújában beszélt következő filmszerepéről, amelyben egy transznemű személyt alakított volna. Ám látva a nyilatkozata által kiváltott online vitát, úgy döntött, mégsem vállalja el, írja a The Guardian.

Halle Berry / Fotó: Josh Hedges / Zuffa LLC via Getty Images

Berry a Twitteren tette közzé indoklását, miért határozott úgy, hogy lemond a szerepről.

Az elmúlt héten volt alkalmam átgondolni az interjúban elhangzott kijelentéseimet a következő szerepemmel, a transznemű férfivel kapcsolatban. Szeretnék elnézést kérni a megjegyzéseimért. Cisz nőként mostanra értettem meg, miért nem lett volna szabad elfogadnom a szerepet. Meg kell adnunk a lehetőséget a transzneműeknek, hogy ők maguk mondják el saját történeteiket

– magyarázta Berry.

Férfi vagy nő? Inkább egyik sem

Berry döntése a Christin Brown fodrász közreműködésével készült, az Instagramon közvetített interjút követően született. A beszélgetésben a sztár a következő munkájáról, egy transznemű férfi szerepéről beszélt, a film címét nem említette.

Halle Berry Apologizes For Transgender Role

After Halle Berry stepped down from playing a transgender character following a backlash, Graeme O’Neil and Keshia Chante react during “ET Canada Live”. SUBS…

„Egy transznemű nőt fogok játszani, azaz egy olyan nőt, akiből férfi lett. Nagyon tetszik maga a film, úgyhogy jó lenne, ha tényleg eljátszhatnám. Annyira érdekes, hogy ki is volt ez a nő, ez lesz valószínűleg a következő alakításom” – nyilatkozta lelkesen Berry az interjúban.

Halle Berry elmagyarázta, miért kellett leborotválni a lánya haját

Jimmy Fallon The Tonight Show című műsora, ami a koronavírus következtében szintén kénytelen volt megszakítani az élőben látogatható közvetítéseket, online térbe helyezett adásának legutóbbi vendége Halle Berry, a X-Men sztárja volt. A beszélgetés során többek közt azt is elárulta, miért volt szükségszerű leborotválni a 12 éves lányának, Nahla Ariela-nak a haját, írja a People.

Nem csak Berry személye, hanem az is heves indulatokat váltott ki a közösségi médiában, hogy az Oscar-díjas színésznő – tévesen – végig nőként és nem férfiként hivatkozott a szereplőre. Berry döntését az egyik legnagyobb LGBTQ szervezet, a Glaad is üdvözölte.

Örülünk, hogy @halleberry meghallgatta a transzneműek problémáját, és okult belőle. Minden befolyásos embernek így kellene cselekednie

– reagált a szervezet a közösségi médiában.

Berry döntése nem példa nélküli Hollywoodban. Két éve, 2018-ban Scarlett Johansson mondta vissza hasonló okokra hivatkozva a Rub & Tug című önéletrajzi filmben Dante „Tex” Gill szerepét, miután transznemű aktivisták tiltakoztak az ellen, hogy egy cisz nő játssza el a férfi identitású maffiafőnököt és szexmasszázsszalon-tulajdonost. A film végül nem is készült el.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3