Halle Berry szintén visszamondta a számára felkínált transznemű szerepet

Contextus

Contextus

Ahogy két éve Scarlett Johansson, most Halle Berry is visszaadta a transznemű karakter szerepét, miután heves tiltakozást váltott ki az LMBTQ közösségben, hogy cisz színésznő kapta a játéklehetőséget.

A Scarlett Johansson-effektus

Halle Berry egy múlt heti interjújában beszélt következő filmszerepéről, amelyben egy transznemű személyt alakított volna. Ám látva a nyilatkozata által kiváltott online vitát, úgy döntött, mégsem vállalja el, írja a The Guardian.

Halle Berry / Fotó: Josh Hedges / Zuffa LLC via Getty Images

Berry a Twitteren tette közzé indoklását, miért határozott úgy, hogy lemond a szerepről.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az elmúlt héten volt alkalmam átgondolni az interjúban elhangzott kijelentéseimet a következő szerepemmel, a transznemű férfivel kapcsolatban. Szeretnék elnézést kérni a megjegyzéseimért. Cisz nőként mostanra értettem meg, miért nem lett volna szabad elfogadnom a szerepet. Meg kell adnunk a lehetőséget a transzneműeknek, hogy ők maguk mondják el saját történeteiket[/perfectpullquote]

– magyarázta Berry.

Férfi vagy nő? Inkább egyik sem

Berry döntése a Christin Brown fodrász közreműködésével készült, az Instagramon közvetített interjút követően született. A beszélgetésben a sztár a következő munkájáról, egy transznemű férfi szerepéről beszélt, a film címét nem említette.

Halle Berry Apologizes For Transgender Role

After Halle Berry stepped down from playing a transgender character following a backlash, Graeme O’Neil and Keshia Chante react during “ET Canada Live”. SUBS…

„Egy transznemű nőt fogok játszani, azaz egy olyan nőt, akiből férfi lett. Nagyon tetszik maga a film, úgyhogy jó lenne, ha tényleg eljátszhatnám. Annyira érdekes, hogy ki is volt ez a nő, ez lesz valószínűleg a következő alakításom” – nyilatkozta lelkesen Berry az interjúban.

Halle Berry elmagyarázta, miért kellett leborotválni a lánya haját

Jimmy Fallon The Tonight Show című műsora, ami a koronavírus következtében szintén kénytelen volt megszakítani az élőben látogatható közvetítéseket, online térbe helyezett adásának legutóbbi vendége Halle Berry, a X-Men sztárja volt. A beszélgetés során többek közt azt is elárulta, miért volt szükségszerű leborotválni a 12 éves lányának, Nahla Ariela-nak a haját, írja a People.

Nem csak Berry személye, hanem az is heves indulatokat váltott ki a közösségi médiában, hogy az Oscar-díjas színésznő – tévesen – végig nőként és nem férfiként hivatkozott a szereplőre. Berry döntését az egyik legnagyobb LGBTQ szervezet, a Glaad is üdvözölte.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Örülünk, hogy @halleberry meghallgatta a transzneműek problémáját, és okult belőle. Minden befolyásos embernek így kellene cselekednie[/perfectpullquote]

– reagált a szervezet a közösségi médiában.

Berry döntése nem példa nélküli Hollywoodban. Két éve, 2018-ban Scarlett Johansson mondta vissza hasonló okokra hivatkozva a Rub & Tug című önéletrajzi filmben Dante „Tex” Gill szerepét, miután transznemű aktivisták tiltakoztak az ellen, hogy egy cisz nő játssza el a férfi identitású maffiafőnököt és szexmasszázsszalon-tulajdonost. A film végül nem is készült el.

Kezdőlap > Design > BRÉKING > Követem > Követem>Sztárok > Halle Berry szintén visszamondta a számára felkínált transznemű szerepet
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból