Nehéz visszaadni a Sziget hangulatát, hogy mit is nyújt az odalátogatóknak a koncerten kívül. Ezért csak egy-egy felvillantott helyszínnel, képpel adnék egy pici belepillantást a fesztiváli atmoszférába. Az biztos, egy nap alatt nem lehet mindent felfedezni, és mindig akad valami újdonság, amin el lehet ámulni.

#játéksátor

Az egyik legjobb hely a koncertek előtti időtöltésre a Game Land Hub, ami voltaképpen egy társasjátékozós, rubikkocka-kirakós, x-boxos terem. Hegyekben állnak a szórakozási eszközök, kis asztalok köré lehet ülni, és új emberekkel ismerkedhetsz kötetlenül. Minket két orosz lány szólított le, akik Sziget viszonylatban, fura módon, nem találtak maguknak angol nyelvű szabályzatot, és a segítségünket kérték. Egyből lett is belőle 3 Double-kör, kis angolozás, haverkodás.

#karneváli hangulat, beöltözött emberek

Két koncert között, az utcákat járva lehet igazán kiszúrni az extrémebb szigetlakókat.

Egy pillanatig sem kell csodálkozni, ha szembe jönnek Borat-fürdőruhás, Pókember-, Man in Black-, óvszer- és egyéb jelmezes figurák.

A Cirque du Sziget fellépői is néha gólyalábat öltenek, és úgy osztogatják a napi előadások reklámját az embereknek. Mindig jön valami újdonság szembe, „sose mész keresztül ugyanazon az utcán” kétszer.

Css 3015 Sziget
/ Fotó: Sziget / Csudai Sándor
Ml 170712 060
/ Fotó: Sziget / Mudra László

#romantika a köbön

Iszonyú hangulatos és ötletes végigsétálni este a változatosan kivilágított ösvényeken. Esernyők, lámpások, függönyszerű égősorok lengenek a magasban, igazán belsőséges hangulatot okozva.

A szerelmeseknek több kis búvóhelyet alakítottak ki, az egyik leglátványosabb ezek közül a szerelmi fészek, amelynek faodvaiban kicsit el lehet rejtőzni a több tízezernyi tekintet elől.

Akiket pedig teljesen elvarázsol ez a speciális atmoszféra, akár össze is házasodhatnak. Még az éj közepén is sorban állnak a párok, hogy egy nem hivatalos, Sziget oklevél keretében kössék össze jelképesen az életüket.

Sziget17 Majork 9451
/ Fotó: Sziget / Major Kata
Ml 170712 152
/ Fotó: Sziget / Mudra László

#hastáncos

Két koncert között sétálgatva futottam bele az egyik elágazásnál egy kis kör alakban csoportosuló embertömegbe. Sejtelmes arab zene szólt középről, odafurakodva egy láncokkal, ékszerekkel díszített hölgy hastáncolt. Hogy azon a részen már tucatszor elsétáltam, és előtte nem volt ott, az biztos. Kitartóan mozgott a ritmusra, de mivel ő is csak egyike volt annak a sok meglepetésnek, ami a szigetlakókat érte, a többség csak séta közben, egy-egy lopott pillantással nyugtázta az előadást.

Css 3479
Egy Látványosság A Sok Közül / Fotó: Sziget / Csudai Sándor

#vurstli

Célba lövés, kalapdobálás, diótörés, indiai cirkuszosok. Mert miért ne?

Sziget1
/ Fotó: Jeney Barbara / Contextus
Benedek Varga Sziget 0032 7509
/ Fotó: Sziget / Varga Benedek

#Aldi

Mint ha a magyaroknak építettek volna egy kis mentsvárat az áruházlánc képében az egyébként magas árak mellett. Ott, ahol egyébként a főtt kukorica 1000 forint, a krumplispirál körülbelül 1300, egy igazán pénztárca-barát megoldás a légkondis boltba betérni. A péksütik és gyümölcsök mellett a legszuperebb, hogy a hűtött grillételeket a vásárlás után ingyen megsüttetheted az Aldi melletti sátorban. 

Az egyetlen negatívum, hogy itt is csak fél literes szponzor ásványvizet árulnak, mint a Sziget egész területén.

Habár tény, 2,5 liternyi alkoholmentes folyadék a szabályzat értelmében személyenként bevihető, de akkor is jó lenne, valahol hűtött, bubimentes, nagy üveges vizet vásárolni.

#szponzor bódék, civil sátrak

Az összes szponzor, reklám és civil helyszín bejárását tényleg nem lehet egy nap megtenni, ugyanis végigöleli a Szigetet. Egy-egy helyre betérve interaktív játékokba, mélyen szántó beszélgetésekbe vagy kreatív barkácsolásba csöppenhetünk. Az egyik telekommunikációs cégnél például testfestést lehetett kérni. Egy nagy vizes hordóba különböző színű temperát csöpögtettek, majd abba kellett belemártani a kart, hogy egy színes „tetkót” kapjunk. Rövid száradás után már lehetett is tombolni vele az egyik rock koncerten.

A szerző a Sziget Fesztivál 10. és 11. napjáról írta meg beszámolóját.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet