2017-ben a robotok festenek, a telefonunk megjegyzi az arcunkat, a számítógépünk meg képes felismerni a Wes Anderson által használt motívumokat.

Hirdetés

A Mashable-től tudjuk, hogy Yannick Assogba szoftverfejlesztő a Google Inception V3 programját használva analizálta és kategorizálta Wes Anderson jellegzetes kockáit. Az Inception V3 egy “mély neurális hálózat” egyébként, ami azt jelenti, hogy képes tanulni, és megfelelő tréning után a kért információkra fókuszálni. 

Assogbától már tudjuk, hogy polcok, könyvek és tévék szerepelnek leggyakrabban a rendező eszköztárában. Na de hogyan lehet ezt felhasználni filmkritikusként? 

Mialatt kategorizált képek százait, sőt, ezreit töltöttem fel a hálózatba, folyamatosan állíthattam a csomópontok közötti kapcsolat erősségét, így egy idő után már automatikusan kategorizálódtak a képek a program által.

Arra lehet például használni a programot, hogy egyes Wes-karakterek stílusválasztására számadatokat szolgáltassanak, például, hogy hány sportruházat szerepel az Édesvízi Életben.

Hirdetés