Egy népszerű YouTube-csatorna dermesztő jóslata szerint a harmadik világháború kemény nukleáris télbe döntené a Földet, repülőgépek és műholdak zuhannának le az égből, égnének az erdők, és mindenki meghalna.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szeptember 21-ei, Ukrajna elleni inváziójának eszkalálóját bejelentő beszéde után ismét a nukleáris háború témája került a hírekbe. Ebben az orosz elnök kijelentette, hogy Oroszország “minden rendelkezésükre álló eszközt be fog vetni” válaszul a Nyugat és az Oroszországot “leigázni” próbálók által “nukleáris zsarolásnak” nevezett jelenségre.

Bár egyelőre semmi sem utal arra, hogy Putyin be fogja tartani fenyegetését, a The Infographic Show 2020-as videója feltárja azokat a hatalmas problémákat, amelyekkel szembe kellene néznünk, ha ez megváltozna, írja a DailyStar. A „Miért nem éled túl a 3. világháborút” című nyugtalanító videó azon az elgondoláson alapul, hogy a világ minden nagyobb városát atombombák sújtják, és emberek milliárdjait pusztítják el.

Ezután részletezi, hogy azok az emberek, akik olyan szerencsések, hogy túlélték a bombákat, sem maradnak sokáig életben. Az atomfegyverek becsapódása közben az irányítást elvesztő repülőgépek füstölögve hevernek szerte a világon, ami akadályokat gördít a túlélők elé, hogy menedéket találjanak. Nem beszélre arról, hogy a nukleáris kiesés következtében az emberek harmadfokú égési sérüléseket szenvednének a sugárzástól, annak ellenére, hogy mérföldekre vannak a robbanásoktól.

Kapcsolódó cikk

A nukleáris robbanások okozta légköri változások miatt az erdők szerte a világon lángra lobbannának, és ellenőrizhetetlen erdőtüzeket okoznának. Műholdak is hullanának az égből, miközben az országok “fegyvereznék fel az űrt” a Nemzetközi Űrállomás elfoglalásával és támadások indításának bázisaként.
A videó azt is állítja, hogy a kiberhackerek szerte a világon átvennék az irányítást a kormányok felett, és a meglévő védelmi mechanizmusokat kihasználva mészárlást okoznának.
Végül nukleáris tél alakulna ki szerte a világon, és a kisugárzott részecskékből álló törmelék felhői terülnének el a Föld felett, amik eltakarnák a napot, és mérget dobnának mindenhová. A zord videó ezután kijelenti, hogy “évezredek” telnének el, mire a földi élet visszatérne a normális kerékvágásba.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet