Egy népszerű YouTube-csatorna azt vizsgálta, mi lenne, ha kitörne a harmadik világháború.

Miután Vlagyimir Putyin február 24-én elrendelte a támadást Ukrajna ellen, sokakban felerősödött a harmadik világháborútól való félelem. A kemény gazdasági szankciókra reagálva az orosz elnök készenlétbe helyezte a nukleáris elrettentő erőit, és a szakértők 20%-os esélyt adnak arra, hogy használni fog atomfegyvert

Ugyan egy teljes nukleáris háború kirobbanására egyelőre nagyon kicsi az esély, a The Infographics Show YouTube-csatorna gondolatkísérletet végzett, mi történne, ha kitörne a harmadik világháború. A 2020-as videó, amiről a Daily Star is cikkezett, azon az elképzelésen alapul, hogy a világ minden nagyobb városára atombombát dobnak.

A videó szerint az atomháború emberek milliárdjaival végezne, és azoknak sem maradna esélye, akik valamilyen csoda folytán túlélnék a robbanásokat. Az emberek harmadfokú sugárzási égési sérüléseket szereznének, akkor is, ha kilométerekre vannak a robbanásoktól. Egy nukleáris háború következtében a Föld minden erdője lángba borulna, és műholdak hullanának az égből, miután az országok „felfegyvereznék az űrt” a Nemzetközi Űrállomás elfoglalásával és a támadások indításának bázisaként használnák.

Végül nukleáris tél alakulna ki szerte a világon, és a kisugárzott részecskékből álló törmelék felhői terülnének el a Föld felett, eltakarnák a napot, és mérget dobnának mindenhová. A komor videó ezután kijelenti, hogy „évezredek” telnének el, mire a földi élet visszatérne a normális kerékvágásba.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet