Hallgatom A magyar Harmed zenekar lett Európa egyik legjobb feltörekvő...

A magyar Harmed zenekar lett Európa egyik legjobb feltörekvő együttese

Promóció

A magyar Harmed zenekar is bekerült az idei Music Moves Europe Talent Awards nyolc győztese közé. A díjakat péntek este adták át a hollandiai Groningenben, a Eurosonic showcase fesztiválon.

Promóció

Az Európai Unió által életre hívott gálán a kontinens feltörekvő zenekarait díjazták. A győzteseket a díjátadó házigazdája, az osztrák Thomas Neuwirth, azaz Conchita Wurst, jelentette be, olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

A Music Moves Europe az Európai Bizottság zenetámogatási programja, amelynek egyik leglátványosabb eleme az immár magyar nyertest is felvonultató MMETA Awards.

Harmed zenekar

Már az is komoly siker volt, hogy a Harmed zenekar tavaly szeptemberben bekerült a 16 nominált előadó közé, a magyar zenekart péntek este azonban hét másik zenekarral együtt díjazták is.

Az idei MMETA Awards győztesei:

  • Harmed (Magyarország)
  • Meduza (Olaszország)
  • Girl in Red (Norvégia)
  • Naaz (Hollandia)
  • Anna Leone (Svédország)
  • Pongo (Portugália)
  • 5K HD (Ausztria)
  • Flohio (Egyesült Királyság)

Az MMETA célja, hogy friss és feltörekvő európai könnyűzenei produkciókat emeljen ki, olyanokat, amelyek nemzetközi áttörés előtt állnak, és már csak egyetlen lökés hiányzik nekik ehhez

– foglalta össze korábban Bali Dávid, a HOTS könnyűzenei exportiroda vezetője.

Bali Dávid a ljubljanai MENT showcase fesztivál / Fotó: HVG

Az MMETA minden nyertese 10 ezer euró összértékű díjat vihet haza, amelyet a Kreatív Európa program finanszíroz. Ezt az összeget a nemzetközi karrierjük építésére fordíthatják a győztesek: 7500 euró fedezi a promóciós és a turnéköltségeiket, 2500 euró pedig egy üzleti képzési csomagot biztosít nekik az európai zenei élet meghatározó szervezeteinek bevonásával.

Magyarország az egyik legnagyobb tehetségbefogadó Európában

Magyarországon, hasonlóan az előző évekhez, idén is a Sziget Fesztiválon lépett fel a legtöbb európai tehetség, szám szerint 12, ezzel pedig a Sziget a negyedik az ETEP-es európai fesztiválok ranglistáján. Csütörtök éjszaka adták át az Egyesült Királyság legjobb fesztiváljait minősítő UK Festival Awards díjait, ahol egy külön kategóriában a legjobb Anglián kívüli fesztivált is megválasztották.

A Eurosonic fesztiválon idén egyébként négy produkció képviselte Magyarországot: a Harmed mellett a The Qualitons, a Bluebay Foxes és a Devil’s Trade lépett fel a showcase fesztiválon. Az alábbi videóklip a mai hírrel ugyanazon a napon debütált.

HARMED – Metacortex (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

STREAM ‘METACORTEX”: Spotify: hyperurl.co/metacortex-spotify Apple Music: hyperurl.co/metacortex-apple Google Play: hyperurl.co/metacortex-gp FOLLOW US: htt…

A Harmed első önálló brit turnéja tavaly valósult meg, idén pedig, immár új lemezükkel, ismét Európa-turnéra indulnak majd.

Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3