A magyar Harmed zenekar lett Európa egyik legjobb feltörekvő együttese

A magyar Harmed zenekar is bekerült az idei Music Moves Europe Talent Awards nyolc győztese közé. A díjakat péntek este adták át a hollandiai Groningenben, a Eurosonic showcase fesztiválon.

Az Európai Unió által életre hívott gálán a kontinens feltörekvő zenekarait díjazták. A győzteseket a díjátadó házigazdája, az osztrák Thomas Neuwirth, azaz Conchita Wurst, jelentette be, olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

A Music Moves Europe az Európai Bizottság zenetámogatási programja, amelynek egyik leglátványosabb eleme az immár magyar nyertest is felvonultató MMETA Awards.

harmed zenekar eurosonic fesztivál
Harmed zenekar

Már az is komoly siker volt, hogy a Harmed zenekar tavaly szeptemberben bekerült a 16 nominált előadó közé, a magyar zenekart péntek este azonban hét másik zenekarral együtt díjazták is.

Az idei MMETA Awards győztesei:

  • Harmed (Magyarország)
  • Meduza (Olaszország)
  • Girl in Red (Norvégia)
  • Naaz (Hollandia)
  • Anna Leone (Svédország)
  • Pongo (Portugália)
  • 5K HD (Ausztria)
  • Flohio (Egyesült Királyság)

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az MMETA célja, hogy friss és feltörekvő európai könnyűzenei produkciókat emeljen ki, olyanokat, amelyek nemzetközi áttörés előtt állnak, és már csak egyetlen lökés hiányzik nekik ehhez[/perfectpullquote]

– foglalta össze korábban Bali Dávid, a HOTS könnyűzenei exportiroda vezetője.

image
Bali Dávid a ljubljanai MENT showcase fesztivál / Fotó: HVG

Az MMETA minden nyertese 10 ezer euró összértékű díjat vihet haza, amelyet a Kreatív Európa program finanszíroz. Ezt az összeget a nemzetközi karrierjük építésére fordíthatják a győztesek: 7500 euró fedezi a promóciós és a turnéköltségeiket, 2500 euró pedig egy üzleti képzési csomagot biztosít nekik az európai zenei élet meghatározó szervezeteinek bevonásával.

Magyarország az egyik legnagyobb tehetségbefogadó Európában

Magyarországon, hasonlóan az előző évekhez, idén is a Sziget Fesztiválon lépett fel a legtöbb európai tehetség, szám szerint 12, ezzel pedig a Sziget a negyedik az ETEP-es európai fesztiválok ranglistáján. Csütörtök éjszaka adták át az Egyesült Királyság legjobb fesztiváljait minősítő UK Festival Awards díjait, ahol egy külön kategóriában a legjobb Anglián kívüli fesztivált is megválasztották.

A Eurosonic fesztiválon idén egyébként négy produkció képviselte Magyarországot: a Harmed mellett a The Qualitons, a Bluebay Foxes és a Devil’s Trade lépett fel a showcase fesztiválon. Az alábbi videóklip a mai hírrel ugyanazon a napon debütált.

HARMED – Metacortex (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

STREAM ‘METACORTEX”: Spotify: hyperurl.co/metacortex-spotify Apple Music: hyperurl.co/metacortex-apple Google Play: hyperurl.co/metacortex-gp FOLLOW US: htt…

A Harmed első önálló brit turnéja tavaly valósult meg, idén pedig, immár új lemezükkel, ismét Európa-turnéra indulnak majd.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból