Egészen elképesztő virágkölteményeket alkot Parry annak érdekében, leboruljon egyes képzőművészeti alkotások előtt.

Minél aprólékosabb egy festmény, annál magasabbra száll Harriet Parry kreativitása

Virágok segítségével tiszteleg a divat, a film és a művészet előtt a brit virágművész, Harriet Parry. A Flower Interpretations nevezetű sorozatában festményeket, fotókat, filmrészleteket jelenít meg élő virágokkal.

Az adott alkotást igyekszik minél részletesebben megjeleníteni mind színvilágban, mind formában figyelve a legapróbb részletekre is. Ez megmutatkozik az orosz realista festő, Ilya Repin képének, a Sadko-nak az újraalkotásában:

Harriet Parry egyéb tevékenységei

Parry a virágokat úgy használja, mint egy művész a festéket. Olyan páratlan művészeti alkotásokat képes pár szál virágból csinálni, amik bármilyen helyet azonnal feldobnak.

A virágkötő vállal esküvőket, fotózásokat és installációk elkészítését is. Dolgozott már együtt a Lush-sal, már kapott tőle csokrot II. Erzsébet királynő és készített monumentális virágkölteményeket modellek számára.

A britek úgy látszik, mesterei annak, hogy különböző textúrájú elemeket felhasználva alkossanak újra egy-egy képet. Legutóbb egy olyan művészről írtunk, aki kavicsokat használt fel. 

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet