A 2018-as esküvői paparazzis botrány előttről Meghan Markle és apjának sms-váltásait maga Markle hozta nyilvánosságra.

Az édesapa nem jelenhetett meg az esküvőn

Harry herceg és Meghan Markle 2018-as esküvőjét megelőzően a menyasszony édesapja, Thomas Markle paparazzikkal üzletelt, hogy pénzért cserébe képeket készíthessenek róla. Az ügy hatalmas vihart kavart. Noha az örömapa azzal próbált védekezni, hogy az egészet csak azért tette, hogy anyagilag támogathassa a királyi családba házasodó lányát, nem jelenhetett meg az esküvőn.

Meghan Markle Apja Sms Harry Herceg
/ Fotó: Rosa Woods / Getty Images

A házaspárnak a bulvársajtóhoz fűződő viszonya azóta sem lett jobb: jelenleg épp egy brit lappal pereskednek, miután azok megjelentettek egy levelet, amit Meghan az apjának címzett a paparazzi-botránnyal kapcsolatban. Sőt, tegnap bejelentették, hogy kvázi leszámolnak a bulvár lapokkal, mint a Daily Mail, Daily Express vagy a The Sun.

Harry herceg és Meghan Markle leszámolnak a bulvár újságírókkal

Jelenleg Los Angelesben él a brit királyi családtól különváló Harry herceg és Meghan Markle, gyerekükkel, Arcihe-val. Az új élethez pedig új szabályok, pontosabb új médiakapcsolati-politika tartozik. Ennek részleteiről küldött levelet a pár a Daily Mail, a The Sun, a Daily Mirror és a Daily Express szerkesztőségének – írja a Financial Times .

A jogi dokumentumokhoz Meghan jogi csapata csatolta azokat az sms-eket is, amelyek Thomas Markle és a királyi pár között zajlottak. Ezeket az iratokat a TMZ sikeresen megszerezte, így most bárki elolvashatja, hogyan próbálták Harryék jobb belátásra bírni a sajtóval kokettáló édesapát.

Nem vártak el bocsánatkérést

„Tom, Harry vagyok, fel kell hívjalak most rögtön. Kérlek, vedd fel” – írta öt nappal az esküvő előtt Harry.

Így lázadt a királyi etikett ellen Harry herceg és Meghan Markle

Eddig a brit királyi család legnagyobb lázadójának Diana hercegnő számított, és jó oka is volt rá. Szabályszegésnek számítot például a híres „ bosszúruhája “, az őszinte interjúi a férjével való kapcsolatáról, vagy amikor HIV-vírussal fertőzött embereket ölelt meg. Ezek a cselekedetek sokkolták a médiát és a királyi család tagjait.

„Tom, itt megint Harry. Beszélnünk kell! Nem kell bocsánatot kérned, megértjük, miért tetted, de a nyilvánosság csak rontani fog ezen. Ha szereted Meget, és helyre akarod hozni, kérlek, vedd fel a telefont, és ne beszélj a médiával, akik elrontották ezt az egészet. Csörgess meg, nem vagyunk dühösek, de beszélni szeretnénk veled. Köszi” – üzente az esküvő előtti napon Harry, aki a jelek szerint itt már kezdett kétségbeesni, a következő sms-ben ugyanis ismét a sajtó megkerülésére kérte az apósát.

„Ha a sajtóval beszélsz, az visszaüt majd. Kérlek, engem hívj, csak mi tudunk megoldást erre, ahogy az első naptól kezdve szerettük volna” – idézi a Sussex hercegét a 24.hu.

Inkább az egészsége miatt aggódott a volt királyi pár

Thomas Markle azonban hajthatatlan volt, és végül elújságolta a lapoknak, hogy Harryék rendszeresen üzengetnek neki a sajtó elhallgattatása céljából.

Harry Meghan
Meghan Markle Türkizben/ Fotó: Chris Jackson

Ezt követően már a lánya, Meghan írt neki, aki még mindig inkább az édesapja egészségéért aggódott, mint a címlapokon való szereplés miatt.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Egész hétvégén próbáltalak elérni, de nem veszed fel, az üzenetekre sem reagálsz. Aggódunk az egészséged és a biztonságod miatt. Szeretnénk téged megvédeni, de ez nem fog menni, ha nem válaszolsz. Szükséged van valamire? Elküldjük a biztonsági embereinket ismét? Sajnáljuk, hogy a kórházban vagy, de beszéljünk. Melyikben vagy?[/perfectpullquote]

– olvasható Meghan üzenetében, akinek a segítségéből az édesapja továbbra sem kért, így nem meglepő, hogy a felek a mai napig nem állnak szóba egymással.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet