Bemutatjuk, hogyan lázadt Harry herceg és Meghan Markle. Úgy tűnik, a királyi család néhány tagja szerint a szabályok azért vannak, hogy megszegjék őket.

A hagyományok már a múlté

Eddig a brit királyi család legnagyobb lázadójának Diana hercegnő számított, és jó oka is volt rá. Szabályszegésnek számítot például a híres „bosszúruhája”, az őszinte interjúi a férjével való kapcsolatáról, vagy amikor HIV-vírussal fertőzött embereket ölelt meg. Ezek a cselekedetek sokkolták a médiát és a királyi család tagjait.

Ezért nem akar Meghan Katalin brit hercegné mellé költözni

A királyi család híreit élénken nyomon követők azt gondolták, Katalin hercegnőék mellé költöznek. Azonban erre a Daily Mailben megjelent információk szerint erre nincs esély. Meghan hallani sem akar erről az eshetőségről! A mostani otthonuk, Nottingham Cottage után nem óhajt ezentúl a királyi kastélyban élni. Harry herceg testvére, Vilmos mellett ugyanis egy 21 szobás lakórészleg állna rendelkezésükre.

Manapság a legnagyobb lázadó Sussex hercege és hercegnője, akik mindezzel azt bizonygatják, hogy a legtöbb szabály és hagyomány már a múlté. Idézzünk fel néhány olyan esetet, amikor Harry herceg és Meghan Markle felrúgták az etikettet, még az idén januári önállósodási törekvésük előtt!

Meghan Markle melltartó nélkül jelenik meg hivatalos eseményen

Meghan Markle Melltarto Nelkul
/ Fotó: Dominic Lipinski / Afp / Getty Images

Mint hercegné, első nyilvános megjelenésén Meghan Markle egy testszínű Goat-ruhát viselt egy hozzáillő, Philip Treacy által tervezett kalappal. Minden a legnagyobb rendben ment addig, mígnem a sajtó és az internetezők ki nem szúrták, hogy nincs rajta melltartó. Az íratlan szabályok szerint a királyi család női tagjai nem jelenhetnek meg hivatalos eseményeken ezen fehérnemű nélkül. De a feminista hercegné nézetei szerint az elegáns stílus összeegyeztethető a személyes kényelmével.

Harry herceg és Meghan Markle felvállalják az érzéseiket a nyilvánosság előtt is

Harry Meghan Markle Csok
/ Fotó: East News / James Whatling / Mega / East News

A nyilvános ölelkezést és csókokat nem nézik jó szemmel a királyi családban, de Sussex-ék szerint semmi rossz nincs ebben. Rendszeresen kézenfogva andalognak és megcsókolják egymást. Harry herceg egy győztes jótékonysági lovaspólómeccs után szenvedélyesen megcsókolta Meghan Markle-t. Ez a gesztus a sportrendezvényeken azért nem ritka, Diana hercegnő is megcsókolta Károly herceget a mérkőzései után.

Meghan Markle maga csukja be a kocsik ajtaját

Meghan Markle Kocsiajto
/ Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Bár nem számít kirívó engedetlenségnek, a királyi család tagjai mégsem szokták maguknak kinyitni vagy maguk után becsukni a kocsik ajtaját. William Hanson protokollszakértő rámutatott, hogy ez nem szabályszegés: „A királyi család és a magasrangú személyek számára a személyzet nyitja ki és csukja be az autók ajtaját. A szokásaiból jól látszik, hogy Markle mennyire tartózkodó még.”

A karibi körútja után Harry herceg Kanadába repült, hogy lássa Meghan Markle-t

Harry Herceg Magan Repulout

Még eljegyzésük előtt meglátogatta őt Torontóban, ahol Markle éppen forgatott. Ez a látogatás ellentétes a királyi család protokolljával, amely szerint a családtagok nem köthetik össze hivatalos útjaikat a magánjellegű programjaikkal. A karibi látogatás után Harry hercegnek először haza kellett volna utaznia Londonba, ahol hivatalos eseményekre várták, de ő inkább elment Markle-höz.

Meghan Markle nem húz harisnyát

Meghan Markle Harisnya Nelkul
/ Fotó: Mega / Mega Agency / East News, I-Images / Polaris / East News

A harisnya a királyi család asszonyai számára kötelező darabnak számít a nyilvános eseményeken. II. Erzsébet királynő mindig megköveteli a családtagoktól, hogy betartsák ezt az előírást tekintet nélkül az időjárásra. Meghan Markle azonban nem csak ezt a szabályt hagyta figyelmen kívül, de ráadásul nyitott lábbeliben mutatkozott, ami szintén tabunak számít a királyi etikettben.

Harry herceg és Meghan Markle mezítláb a tengerparton

Harry Meghan Markle Mezitlab
/ Fotó: Solarpix.com / East News, Saeed Khan / Afp / East News

2018-as ausztrál látogatásuk során Sussex hercege és hercegnéje Sydney-ben ellátogattak a híres Bondi beach-re is. Harry herceg és Meghan Markle levették a cipőjüket, és a továbbiakban mezítláb vettek részt a homokos tengerparton rendezett ünnepségen. Ez az etikett kifejezett megsértésének minősül. A tilalom főleg a nőkre érvényes. Kate Middleton, Sussex-ékkel ellentétben betartotta ezt az előírást. Ausztráliai látogatása során 2014-ben Vilmos herceg felesége cipőben mutatkozott a tengerparti homokban – azért jegyezzük meg, harisnya nélkül.

Meghan Markle nem tűzte ki a névtábláját az ascoti derbin

Meghan Markle Ascoti Derbi
/ Fotó: Afp / East News

Az évente megrendezendő ascoti királyi derbin nagyon szigorú öltözködési előírások vannak érvényben. A hölgyeknek a vállukat és a térdüket eltakaró ruhát kell viselniük. Az elegáns kalapok, valamint a márkás kitűzők viselete is előírás. Meghan Markle két éve, 2018-ban nem tűzte ki a ruhájára a névtábláját, hanem inkább a kezében tartotta. Az egyetlen, akinek ezen az eseményen nem szükséges névtáblát hordania, a királynő, II. Erzsébet.

Meghan Markle Harry herceg előtt halad

Meghan Markle Harry Elott
/ Fotó: I-Images / Polaris / East News, I-Images / Polaris / East News

Azon családtagoknak, akik alacsonyabb rangú családból vagy státuszból származnak, a királyi protokoll szerint hátrébb kell húzódniuk. Meghan Markle mégis számos alkalommal Harry herceg elé került.

Sussex hercege és hercegnője unortodox módon köszöntötte György herceget a születésnapja alkalmából

Harry Meghan Markle Gyorgy Herceg Insta Szulinap
/ Fotó: Kensingtonroyal / Instagram

Harry herceg és Meghan Markle köszöntője sokak számára túl informálisnak tűnhetett. A Kensington Palota hivatalos Instagram-oldalán tett születésnapi bejegyzését kommentelve köszöntötték György herceget, miközben egy külön posztot kellett volna kirakniuk a saját oldalukon. Ráadásul még a jövendő király hivatalos megszólítását sem írták ki: még ebben a nemhivatalos üzenetben is Királyi Fennségnek kellett volna szólítaniuk.

Meghan Markle rendszeresen fekete ruhát visel a közszerepléseken

Meghan Markle Feketeben
/ Fotó: James Whatling / Mega / Mega Agency / East News, Anwar Hussein / Sipa / East News

A királyi családban feketét csak gyászszertartásokon illik viselni. Ha valaki elutazik a családból, fekete ruhát is magával kell vinnie, hogy legyen mit viselnie, ha a távolléte során az uralkodó elhalálozna. Ez az íratlan szabály már 1952 óta él, amikor II. Erzsébet éppen Kenyában tartózkodott, amikor édesapja, az akkori uralkodó meghalt. A hercegnő úti ruhatárában nem volt fekete ruha, és addig nem szállt le a repülőről, amíg nem szállítottak oda részére egy gyászruhát.

Meghan Markle gyakran visel feketét a hivatalos eseményeken. 2018-ban a Brit Divat díjkiosztó ünnepségen egyenesen fekete körömlakkot viselt, amely szintén a királyi etikett megsértése, ami kizárólag bézs vagy rózsaszín körömlakkot enged a hölgyek számára.

Köszönjük, Bright Side!

További érdekességek olvashatók a ContextUs Élet+Stílus rovatában!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.