Harry herceg és Meghan Markle új életet kezdett, ennek pedig része az is, hogy új szokásokat vezetnek be. Ezek közül az egyik az, hogy mostantól nem nyilatkoznak a Daily Mail, a The Sun, a Daily Mirror és a Daily Express szerkesztőségének.

Jelenleg Los Angelesben él a brit királyi családtól különváló Harry herceg és Meghan Markle, gyerekükkel, Arcihe-val. Az új élethez pedig új szabályok, pontosabb új médiakapcsolati-politika tartozik.

Harry Herceg Meghan Markle Ujsagirok Leszamolas
Harry Herceg És Meghan Markle Megérkeznek 2020. Március 5-Én A Londoni Endeavour Fund Díjátadójára / Fotó: Justin Tallis / Afp

Ennek részleteiről küldött levelet a pár a Daily Mail, a The Sun, a Daily Mirror és a Daily Express szerkesztőségének – írja a Financial Times. A közleményben Harry herceg és Meghan Markle kijelenti, hogy a felsorolt lapoknak nem hajlandóak a jövőben nyilatkozni.

Így lázadt a királyi etikett ellen Harry herceg és Meghan Markle

Eddig a brit királyi család legnagyobb lázadójának Diana hercegnő számított, és jó oka is volt rá. Szabályszegésnek számítot például a híres „ bosszúruhája “, az őszinte interjúi a férjével való kapcsolatáról, vagy amikor HIV-vírussal fertőzött embereket ölelt meg. Ezek a cselekedetek sokkolták a médiát és a királyi család tagjait.

Sussex hercege, aki nemrég kvázi megvált vezetéknevétől, kiemeli, hogy a szabad sajtó – amelynek elsődleges feladata és kötelessége az, hogy a valóságot jelenítse meg – a demokrácia alappillére.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ez a szabályozás nem a kritika elkerüléséről szó, vagy épp riportok cenzúrázásról. A médiának minden joga van beszámolót vagy véleményt megjeleníteni Sussex hercegéről és hercegnéjéről, legyen az jó vagy rossz. Mindez azonban nem alapulhat hazugságon[/perfectpullquote]

– teszik hozzá. Nemrég egyébként céget is alapított a pár, hogy fenn tudják tartani magukat. Persze marad ideje jótékonykodni is Harry hercegnek, aki a világ másik leghíresebb vörösével, Ed Sheerannel a lelki egészség napján közös kampányvideót készített.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet