Egy jólértesült barát számolt be az amerikai televízióban arról, hogyan sikerült Harry herceg és családja között az első telefonbeszélgetés az Oprah Winfrey-interjú után.

Harry herceg és családja még nincsenek azonos hullámhosszon

Harry herceg a híres amerikai műsorvezető-riporternek, Oprah Winfrey-nek adott interjúja után, amelyben alaposan kiteregették a királyi család szennyesét, most először beszélt bátyjával, Vilmos herceggel és édesapjával, Károllyal, írja a CNN

Minderről Gayle King, Meghan Markle és Harry barátja számolt be március 16-án a CBS csatorna reggeli műsorában. King felhívta Sussexéket a hétvégén, hogy megkérdezze, hogy érzik magukat.

Harry Herceg Meghan Markle Oprah Winfrey Interju
Harry Herceg, Meghan Markle Oprah Winfrey Interjújában / Fotó: Harpo Productions / Joe Pugliese

Harry beszélt a bátyjával és az apjával is. Nekem annyit mondott a beszélgetésekről, hogy eredménytelenül zárultak. De annak örültek, hogy legalább újra szóba álltak egymással” – nyilatkozta a barát.

Kapcsolódó cikk

Az interjú során Harry herceg bevallotta, hogy gyakorlatilag teljesen megromlott a viszonya mindkét családtagjával. Vilmossal alig beszélnek, Károly pedig egy idő után nem fogadta a hívásait. King arra is célzott, hogy a pár csalódott a Buckingham palota interjút követő reakciójában is.

Véleményem szerint az bosszantja őket, hogy a család azt mondja, maguk között kell tisztázniuk a helyzetet… de úgy látják, hogy továbbra is téves hírek jelennek meg Meghanról

– tette hozzá King.

Halkszavú kommentek

A királyi család úgy kommentálta az interjút, hogy „aggasztónak” találták  Meghan Markle állításait, főleg az akkor még meg sem született gyermekük bőrszínére vonatkozó vádakat. Hangsúlyozták, hogy ezeket a problémákat nem a nyilvánosság előtt kell megbeszélni. 

„Még senki sem beszélt a királyi családból azóta Meghannal, és úgy vélem, hogy nagyon zavaró számukra, hogy rasszista felhangot kapott a diskurzus, miközben csak azt szerették volna, ha a család közbelép és leállítja az igazságtalan, pontatlan és álhíreket terjesztő sajtót, aminek nyilván a rasszizmus áll a hátterében” – vélekedett King

Szintén közismert, hogy Sussexék kifejezetten rossz viszonyt ápolnak a brit bulvársajtóval,  amiért ellenségesen és túlzottan rámenősen viselkedtek a kezdetektől fogva Meghan Markle-lel, a hivatalos indoklás szerint éppen előlük költöztek el Angliából. 

A műsorban az is elhangzott, hogy Harry herceg és Markle most már szeretnének túllépni a történteken és azt látni, hogy a család felépül a történtekből.

Harry és Meghan interjúja felkavarta a Buckingham palotát és országszerte vitát indított a királyi családról, a rasszizmusról és a sajtó szerepéről az idegengyűlölet meghonosításában.

Eddig csak Vilmos herceg reakciója került nyilvánosságra a királyi családból. Amikor egy újságíró egy londoni iskolában tett múlt heti látogatásán megkérdezte, hogy valóban rasszista-e a királyi család, Cambridge hercege azt válaszolta, hogy „egyáltalán nem vagyunk rasszisták”. Azt is mondta, hogy akkor még nem beszélt az öccsével, de majd fog. 

Harry herceg nem sokkal korábban egy másik, sokkal jobbkedvű interjút is adott James Corden brit showmannek.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet