Harry herceg rágalmazási pert indít a Mail on Sunday bulvárlap ellen

A hercegi pár számos pert indított a bulvársajtó ellen, magánéletük védelmében.

A herceg jó hírneve a tét

Harry herceg rágalmazási pert indított az Associated Newspapers, a Mail on Sunday kiadója ellen, írja a The Guardian. Ez ugyanaz a kiadó, amellyel szemben feleségének, Meghan Markle-nek is folyamatban van egy másik ügye.

Harry Herceg Meghan Markle
Harry herceg és Meghan Markle / Fotó: Simon Dawson/Reuters

A kereset állítólag azzal a Mail on Sunday-ben megjelent októberi cikkel áll kapcsolatban, amely azzal vádolta meg a herceget, hogy megszüntette kapcsolatát a Királyi Haditengerészettel, miután idén márciusban hivatalosan lemondott királyi előjogairól. Ezzel együtt Harry herceg lemondott a tiszteletbeli katonai rangjairól is, többek között a Királyi Haditengerészetnél betöltött főkapitányi rangjáról. Harry herceg tíz évet töltött a hadseregben, ezalatt két alkalommal is a tűzvonalban harcolt Afganisztánban.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Markle azért áll perben a lappal, mert engedélye nélkül közöltek az apjának írt leveléből részleteket, akivel nem ápol jó viszonyt. A hercegné kártérítést követel magántitok, szerzői jog és az adatvédelmi törvény megsértése miatt. Az eredetileg jövő januárra kitűzött tárgyalást végül őszre halasztották Markle kezdeményezésének helyt adva, amelynek oka nem ismert.

Perben a bulvárvilág ellen

Harry továbbá a The Sunt és a Daily Mirrort is perli, amiért szerinte feltörték a telefonját és lehallgatták a hangüzeneteit. Júliusban derült fény arra, hogy a pár beperli azokat a lesifotósokat, akik szerintük drónok segítségével, magánlaksértést elkövetve készítettek fotókat Archie nevű kisfiukról Los Angeles-ben. Markle egy fotóügynökséget is beperelt, amiért leközölték a vancouveri erdőben kutyasétáltatás közben róla és fiáról még év elején készült fotókat.

Még tavasszal jelentették be, hogy több bulvárlapnak, köztük a The Sunnak és a Daily Mirrornak nem nyilatkoznak.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A pár, miután Amerikába költözött és közös céget alapított, kiderült, hogy streaming tartalomgyártással kíván foglalkozni a jövőben. Úgy tűnik azonban, hogy Harry herceg továbbra is kiáll fontos társadalmi témák mellett: legutóbb a világ vezető hatalmaihoz szólt a bolygó védelmében

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból