Harry herceg megvált a királyi vezetéknevétől

Tovább folytatódik a Harry herceg-Meghan Markle-saga. Ezúttal a vezetéknevét dobta el Sussex hercege.

Harry mindig is az angol királyi család fekete báránya volt, akinek ebben is sikerült megtalálnia Meghan Markle formájában a tökéletes társat. Olyannyira, hogy a mai napig a legnagyobb egyetértésben hoznak meg közös döntéseket, méghozzá elég gyorsan: gondolj csak a királyi családdal való szakításra, a Kanadába, majd a Los Angelesbe való költözésükre.

harry herceg es meghan markle uj neve
Harry herceg és Meghan Markle Johannesburgban, 2019. október 2. / Fotó: Sipa / Getty Images

Persze az, hogy a páros januárban kivált a királyi családból, természetesen maga után vont néhány komoly következményt: például elestek a kötelezettségeik után járó fizetéstől.

Az amerikai Cosmopolitan információi szerint pedig Harry herceg újabban a királyi vezetéknevétől is megvált. Erre elég egyértelmű bizonyíték, hogy új cégüket már a Mountbatten Windsor nélkül jegyeztette be.

Így lázadt a királyi etikett ellen Harry herceg és Meghan Markle

Eddig a brit királyi család legnagyobb lázadójának Diana hercegnő számított, és jó oka is volt rá. Szabályszegésnek számítot például a híres „ bosszúruhája “, az őszinte interjúi a férjével való kapcsolatáról, vagy amikor HIV-vírussal fertőzött embereket ölelt meg. Ezek a cselekedetek sokkolták a médiát és a királyi család tagjait.

Nyilván jogosan merül fel, mit szól ehhez II. Erzsőbet királynő. Sőt, az is felvetődik: hogyan hívják most Sussex hercegét.

Elmémesedett II. Erzsébet királynő tévébeszéd alatt viselt ruhája

Március 25-én a Buckingham Palota Instagram-oldala közölt egy képet a királynőről, amint éppen Boris Johnson nal a szokásos heti audienciát telefonon tartják meg. A fotó első látásra kitűnő mémalapanyagnak bizonyult – sokak szeme akadt meg a retró vonalas készüléken, mások pedig úgy értelmezték, kizárólag azért posztolták, hogy szellemesebbnél szellemesebb képaláírásokkal álljon elő a nagyközönség.

Hát, így: Prince Henry Charles Albert David Duke of Sussex (vagyis Henrik Károly Albert Dávid, Sussex hercege), aki nemrég egy hivatalos rendezvényen annyit kért, hogy szólítsák szimplán Harrynek.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból