Bár a Harry Potter-láznak már vége – egyeseknek mondjuk lehet, most kezdődik –, de J.K. Rowling varázslatos világa örök klasszikus. Sajnos, akiknek nehezen megy az olvasás, a varázslótanonc történetébe maximum a filmek segítségével kóstolhattak bele. Eddig.

A Bloomsbury Publishing könyvkiadó úgy döntött, The Hogwarts Library’ nevű sorozatból hármat is kiad diszlexiások számára. Ezek név szerint a Legendás állatok és megfigyelésük, Bogár bárd meséi és A kviddics évszázadai. Az alkotások mind a klasszikus Harry Potter-regények mellett születtek, hiszen a varázsló világa elképesztő sikereket ért el.

Valóban briliáns ötlet / Fotó: Gifer

 

A könyveket úgy készítették el, hogy minél kevesebb szöveget és nagy felbontású képeket tartalmazzon, megkönnyítve az olvasást. A történetek egytől egyig kötődnek az eredeti történethez, ezért az élményen nem ront a másfajta forma.

Eladó Harry Potter szülőháza, és elég jó áron adják

Csupán potom 360 millió forintnyi fontért árulják a híres vityillót, ami nem sokkal több, mint amiért egyes budai vagy tizenhatodik kerületi régiókban vehetünk házikót. Igaz, az állapota nem a legjobb: némi felújításra szorul, ami elég komoly összeget emészthet fel. De cserébe egy hiperszuper 14.

Remélhetőleg, a jövőben bővülni fog a számuk, valamint más országokban is elérhetőek lesznek a kiadások. Mondjuk Magyarországon is biztos, hogy lenne rá vevő. Ráadásul ezzel egy piaci rést is betömnek. Nagyon sok gyereknek szüksége lenne ilyen és ehhez hasonló kezdeményezésre. Mindenki jogosult az olvasás örömére.