A Harry Potter-könyvek egy részét mostantól diszlexiások is olvashatják

Bár a Harry Potter-láznak már vége – egyeseknek mondjuk lehet, most kezdődik –, de J.K. Rowling varázslatos világa örök klasszikus. Sajnos, akiknek nehezen megy az olvasás, a varázslótanonc történetébe maximum a filmek segítségével kóstolhattak bele. Eddig.

A Bloomsbury Publishing könyvkiadó úgy döntött, The Hogwarts Library’ nevű sorozatból hármat is kiad diszlexiások számára. Ezek név szerint a Legendás állatok és megfigyelésük, Bogár bárd meséi és A kviddics évszázadai. Az alkotások mind a klasszikus Harry Potter-regények mellett születtek, hiszen a varázsló világa elképesztő sikereket ért el.

UJVF
Valóban briliáns ötlet / Fotó: Gifer

 

A könyveket úgy készítették el, hogy minél kevesebb szöveget és nagy felbontású képeket tartalmazzon, megkönnyítve az olvasást. A történetek egytől egyig kötődnek az eredeti történethez, ezért az élményen nem ront a másfajta forma.

Eladó Harry Potter szülőháza, és elég jó áron adják

Csupán potom 360 millió forintnyi fontért árulják a híres vityillót, ami nem sokkal több, mint amiért egyes budai vagy tizenhatodik kerületi régiókban vehetünk házikót. Igaz, az állapota nem a legjobb: némi felújításra szorul, ami elég komoly összeget emészthet fel. De cserébe egy hiperszuper 14.

Remélhetőleg, a jövőben bővülni fog a számuk, valamint más országokban is elérhetőek lesznek a kiadások. Mondjuk Magyarországon is biztos, hogy lenne rá vevő. Ráadásul ezzel egy piaci rést is betömnek. Nagyon sok gyereknek szüksége lenne ilyen és ehhez hasonló kezdeményezésre. Mindenki jogosult az olvasás örömére.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból