A Harry Potter első, elütéseket tartalmazó kiadása majdnem 90 ezer dollárért kelt el

A Harry Potter első kiadásaiba még belecsúszott egy-két apróbb félreütés. És bár ezek hibáknak számítanak, több ezer dolláros áron találtak gazdára, írja a DesignTaxi.

Eredetileg úgy becsülték, az elütéseket tartalmazó példány 51 és 78 ezer dollár között fog teljesíteni az árverésen. Végül ezt az értéket jócskán meghaladva, 89910 dollárért, több, mint 25 és fél millió forintért adták el az aukción.

A Harry Potter-könyvek egy részét mostantól diszlexiások is olvashatják

harry potter könyvek, harry potter diszlexia, Bár a Harry Potter-láznak már vége – egyeseknek mondjuk lehet, most kezdődik -, de J.K. Rowling varázslatos világa örök klasszikus. Sajnos, akiknek nehezen megy az olvasás, a varázslótanonc történetébe maximum a filmek segítségével kóstolhattak bele. Eddig.

A Harry Potter és a Bölcsek Köve legelső kiadása 500 példányt számlált. Ebből az 500 kötetből került Christopher Little, J.K. Rowling első ügynökének példánya aukcióra.

A könyv hátulján a „Philosopher’s” szó helyett „Philospher’s” szerepel, és az 53. oldalon a felszerelések listáján kétszer szerepel az „1 pálca” tétel. Emellett a megjelenési adatokat tartalmazó oldalon is hibás a számozás.

Eladó Harry Potter szülőháza, és elég jó áron adják

Csupán potom 360 millió forintnyi fontért árulják a híres vityillót, ami nem sokkal több, mint amiért egyes budai vagy tizenhatodik kerületi régiókban vehetünk házikót. Igaz, az állapota nem a legjobb: némi felújításra szorul, ami elég komoly összeget emészthet fel. De cserébe egy hiperszuper 14.


A példány értékét Rowling aláírása is növeli, amit a szerző 2003-ban két jótékonysági szervezet támogatása érdekében adott hozzá.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból