Olvasom A Harry Potter első, elütéseket tartalmazó kiadása majdnem 90...

A Harry Potter első, elütéseket tartalmazó kiadása majdnem 90 ezer dollárért kelt el

Promóció

A Harry Potter első kiadásaiba még belecsúszott egy-két apróbb félreütés. És bár ezek hibáknak számítanak, több ezer dolláros áron találtak gazdára, írja a DesignTaxi.

Promóció

Eredetileg úgy becsülték, az elütéseket tartalmazó példány 51 és 78 ezer dollár között fog teljesíteni az árverésen. Végül ezt az értéket jócskán meghaladva, 89910 dollárért, több, mint 25 és fél millió forintért adták el az aukción.

A Harry Potter-könyvek egy részét mostantól diszlexiások is olvashatják

harry potter könyvek, harry potter diszlexia, Bár a Harry Potter-láznak már vége – egyeseknek mondjuk lehet, most kezdődik -, de J.K. Rowling varázslatos világa örök klasszikus. Sajnos, akiknek nehezen megy az olvasás, a varázslótanonc történetébe maximum a filmek segítségével kóstolhattak bele. Eddig.

A Harry Potter és a Bölcsek Köve legelső kiadása 500 példányt számlált. Ebből az 500 kötetből került Christopher Little, J.K. Rowling első ügynökének példánya aukcióra.

A könyv hátulján a „Philosopher’s” szó helyett „Philospher’s” szerepel, és az 53. oldalon a felszerelések listáján kétszer szerepel az „1 pálca” tétel. Emellett a megjelenési adatokat tartalmazó oldalon is hibás a számozás.

Eladó Harry Potter szülőháza, és elég jó áron adják

Csupán potom 360 millió forintnyi fontért árulják a híres vityillót, ami nem sokkal több, mint amiért egyes budai vagy tizenhatodik kerületi régiókban vehetünk házikót. Igaz, az állapota nem a legjobb: némi felújításra szorul, ami elég komoly összeget emészthet fel. De cserébe egy hiperszuper 14.


A példány értékét Rowling aláírása is növeli, amit a szerző 2003-ban két jótékonysági szervezet támogatása érdekében adott hozzá.

ForrásDesigntaxi
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3