Harry Potter volt az abszolút főszereplője a varázslótanodás filmsorozatnak. A karaktert rengeteg rajongó imádta, de ez nem jelenti azt, hogy ne lettek volna hibái.

Összegyűjtöttük azokat a zavaró tulajdonságokat és jeleneteket a Harry Potter-filmekből, ahol a főszereplő nem éppen bölcsen és logikusan cselekedett.

Nem tiszteli a szabályokat

Nyilvánvaló, hogy Harry a sorozat főhőse és néha meg kel szegnie bizonyos szabályokat, hogy elérje a céljait. Amíg néhány szabályszegése teljesen érthető, sokszor előfordult az is, hogy semmi szükség sem volt a renitenskedésre. Potter sohasem gondolkodott el a következményeken és nem is vonta kétségbe a saját cselekedeteit súlyát.

Harry Potter

Borzalmas randi a karácsonyi bálon

Harry alapvetően jó ember, de néha nagyon önző, éretlen és búskomor is tud lenni. Amikor elvitte Parvati Patilt a karácsonyi bálba, akkor a sem tudta megfelelően kezelni a helyzetet.

Harry Potter Bal

Sokszor önzően viselkedik

Harry Potter alapvetően jószívű és jó szándékú, de túl sok felelősség nyomja a vállát. Éppen emiatt gyakran önzően viselkedik. Általában, akik számára fontosak, azok sokkal többet törődnek vele, mint Harry ővelük. Ez érthető is, hiszen olyan dolgokkal kell foglalkoznia amivel nem akar. Mégis zavaró, hogy nem foglalkozik olyan mértékben a társaival, mint kellene.

Harry Potter

Nem volt szép, ahogy Cho-val bánt

A sorozatban az egyik legzavaróbb pillanat az volt, amikor Harry randizgatott és próbálta megtalálni a szerelmet. Ez természetes, hiszen tinédzser. De jobban kellett volna foglalkoznia azzal a ténnyel, hogy Cho éppen Cedric halálát gyászolta. Harry pedig, azzal volt elfoglalva, hogy a lány nem örül eléggé annak, hogy találkozik vele.

Harrypotter Es Cho Chang
/ Fotó: Warner Bros.

Harry Potter nem mindig gondolkodik józan paraszti ésszel

Sok rajongónak feltűnt, hogy Harry néha úgy viselkedik, mintha nem lenne magához való esze. Ez apró dolgokból derül ki, például, hogy nem veszi észre, hogy valami összetört, vagy amikor azt hiszi, hogy foglyok meghalhatnak Roxfortban. Az, hogy néha nem gondolkodik logikusan nagyon zavaró.

Harry Potter Es A Varazslok Volgye
/ Fotó: Warner Bros.

Hermionét sokszor kihasználta és nem értékelte

Ez egy újabba példa arra, hogy Harry nem volt éppen segítőkész a barátaival. Hermione volt az egyik, aki nagyon sokat tett értem, mint például a Horcrux-vadászat megtervezésekor. Rengeteg tudással és képességével segítette Harry-t, az érzelmi támogatásról nem is beszélve. Viszonzásként Harry jobb barátja is lehetett volna Hermionénak.

Daniel Radcliffe Emma Watson
/ Fotó: Warner Bros.

Nem vette komolyan az okklumencia órákat

Harry nem igazán volt oda az okklumencia órákért, főleg azért mert nem rajongott Piton professzorért. Pedig fontos lett volna, hogy komolyan vegye a tantárgyat, hogy megvédje elméjét Voldemort manipulációitól.

Hatty Potter Snape
/ Fotó: Warner Bros.

Hőskomplexusa miatt gyakran ostobaságokat csinált

Barátai is gyakran figyelmeztették, hogy hőskomplexusa van. Számos példa akad a filmekben erre, például amikor megpróbálta egyedül megmenteni a túszokat, a Trimágus Tusán. Harry mindig helyesen próbál cselekedni, de a megfontoltság nem az erőssége.

Happy Potter Sirius
/ Fotó: Warner Bros.

Ronra és Hermionéra zúdította érzéseit

Ron és Hermione mindig is jó barátai voltak Harrynek. Természetesen nekik is megvannak a maguk hibái, lenne hová fejlődniük. Ennek ellenére, Harry gyakran rájuk zúdította érzéseit, amely frusztráló volt barátai számára. Nyilvánvalóan Harrynek is érzelmi segítségre lett volna szüksége az őt ér traumák miatt, de ezt a felnőttektől nem kapta meg. Ezért használta társait érzelmi szemetesládának.

Ron Weasley Hermione Granger
/ Fotó: Warner Bros.

A tervező és szervező készsége nem túl fényes

Az egyik legzavaróbb tulajdonsága Harrynek, az hogy nem igazán  tervezett vagy gondolt át bármit is. Rendkívül meggondolatlan és inkább hagyatkozott a megérzéseire és érzelmeire. Egyedül vágott neki Sirius megmentésének, nem készült fel megfelelően a Trimágus Tusára vagy nem tervezte meg, hogyan találja meg és pusztítsa el a Horcurexeket. Meggondolatlanul került veszélyes helyzetekbe.

Harry Potter Hermione Ron
/ Fotó: Warner Bros.

Köszönjük, Screen Rant!

További filmes érdekességekről olvashatsz a ContextUs Filmek rovatában!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.