J. K. Rowling különleges Harry Potter-tartalmakkal segíti a karanténozó gyerekeket

J. K. Rowling elindította a Harry Potter at Home digitális oktatóközpontot, amivel segíti az otthon maradt gyerekek tanulását a koronavírus-krízis alatt.

Szórakozva tanulhatnak a karanténozó lurkók

Az online elérhető kezdeményezés a Bloomsbury és Scholastic kiadók közreműködésével jött létre, olyan tartalmakkal, mint a varázslós oktatóvideók, szórakoztató cikkek, kirakós játékok, írja a Variety.

harry potter hangoskonyv koronavirus karanten j k rowling
J. K. Rowling, a Harry Potter-könyvek szerzője / Fotó: Az írónő hivatalos weboldala

A játékos tartalmak garmadája nem csak a Harry Potter-könyvek rajongóinak ajánlott, hanem azoknak is, akik még csak most ismerkednek a varázslótanonc kalandjaival. Az oldal ingyenesen hozzáférhető.

Ezen felül áprilisig ingyenesen letölthetővé válik a Harry Potter és a bölcsek köve hangoskönyv formátumban, továbbá húsz különböző nyelven kölcsönözhető is.

A tanárok Harry Potter-könyveket olvashatnak fel

Rowling szerdán jelentette be Twitteren a Harry Potter at Home (Harry Potter otthon) nevű kezdeményezést.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Szülők, tanárok, gyerekgondozók! Ahhoz, hogy a gyerekeket szórakoztassuk és lekössük a karanténban, kell egy kis varázslat is, ezért büszkén indítottam el a harrypotterathome.com oldalt[/perfectpullquote]

– tweetelte az írónő.

J. K. Rowling felkavarta az állóvizet egy lehetséges Harry Potter-film kapcsán

Egy rejtélyes tweetben az író megosztott egy képet, amely a Halálfalók koponyáját és a Mardekár-ház kígyóját ábrázolta. „Néha a sötétség váratlan helyekről érkezik” – írta Rowling a tweetjében. Mivel hat hónap után ez volt az első alkalom, hogy a neves írónő frissítette a Twitter-oldalát, ezért a Harry Potter-rajongókban feltámadt a remény egy esetleges Cursed Child inspirálta film kapcsán.

A közlemény kitért arra is, hogy a weboldal az egész család számára szórakozást kínál. Rowling a tanárok számára ingyenesen elérhetővé teszi a hét megjelent Harry Potter-könyvet, hogy online felolvasást tarthassanak a tanítványaiknak.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból