Hartung Attila FOMO-ját is bemutatják Prágában, az Európai Filmnapokon

Hartung Attila FOMO című filmjét is bemutatják Prágában az Európai Filmnapok (DEF) alatt. A filmszemle programsorozata a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedések feloldása utáni első nagyobb kulturális rendezvény Csehországban.

Feszítünk mint pók a lucernásban

A prágai Lucerna moziban tartott kedd esti ünnepi megnyitón Mike Ahern és Enda Loughman filmjét, az Extra Ordinary-t láthatták a nézők. Az alkotást több fesztiválon is díjazták.

lucerna praga
/ Fotó: Like A Local Guide

Prágában, Brnóban és Ostravában június 16. és 23. között mintegy harminc európai ország több mint 40 filmjét mutatják be a nagyközönségnek. Ezt követően a filmszemlét hat további csehországi városban is megtartják.

Tarol a Fear of Missing Out-életérzés

A fesztivál keretében Jablonecben, Prágában és Brnóban bemutatják a FOMO című magyar filmet, Hartung Attila rendezését is. A mozi már a magyar filmkritikusok fődíját is elnyerte februárban. A Prágai Magyar Kulturális Intézet egyébként a szemle társrendezője.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A filmvetítéseket tematikus beszélgetések kísérik cseh szakértőkkel, míg a külföldi vendégekkel virtuális térben tartunk beszélgetéseket[/perfectpullquote]

– mondta újságíróknak Barbora Golatová, a fesztivál igazgatója.

A filmvetítések több tematikus szekcióban zajlanak, a legnagyobb érdeklődés általában az európai fesztiválokon díjazott alkotások, valamint a gyermekeknek és a fiataloknak szánt filmek iránt mutatkozik.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból