A szexuális erőszak miatt perbe fogott Harvey Weinsteint több ügyvédi iroda is képviselte, de  a producer jelenleg is tartozik számukra.

Saját ügyvédei is beperelték a producert

A koronavírus-járvány az egykori producert sem kímélte, hiszen pozitív lett a Covid-19 tesztje. Weinstein kigyógyult ugyan a betegségből, de nem lélegezhet fel, hiszen most egykori ügyvédei miatt fájhat a feje.

Harvey Weinstein Tartozas Ugyved 2
Harvey Weinstein Ügyvédje Társaságában / Fotó: Timothy A. Clary

A Dubin Research and Consulting az egyik legmenőbb jogi iroda New York-ban. A héten kiadott nyilatkozatukban azt állítják, hogy Weinstein 166 ezer dollár kifizetetlen számlát halmozott fel náluk.

Nem a Dubin az egyetlen jogi iroda, ahol az ex-filmmogul nem rendezte jogi képviseletének díját.

A Delaware-i Bayard P.A. ügyvédi iroda keresetet nyújtott be a producer ellen a több mint 423 ezer dolláros tartozása miatt. Az iroda képviselte Weinsteint és fivérét a Weinstein Co. cégük felszámolásának ügyében.

Rose McGowan nem nyugszik a Weinstein-ügy döntése után sem

Döntés született a hollywoodi filmmogul, Harvey Weinstein szexuális zaklatásos ügyében, február 24-én. A bíróság bűnösnek találta a producert a nemi erőszak vádjában. Rose McGowan, a filmes egyik áldozata, nyilatkozatot adott a The New Yorker számára, az ítélettel kapcsolatban. A színésznő megkönnyebbülést érez. „Őszintén szólva, örömet éreztem.

A Dubint még januárban bízta meg a producer, hogy háttértanulmányokat végezzenek az esküdtekkel kapcsolatban, illetve médiaelemzést készítsenek. A szolgáltatások költségei elérték a 246 ezer dollárt, de Weinstein ebből csupán 80 ezer dollárt rendezett, így további 166 ezer dollárral tartozik a cégnek. A filmmogul szóvivője egyik esetet sem kommentálta. Talán azért mert neki sem fizetett Weinstein?

A producer védői befolyásolni próbálták az esküdtszéket

A producer szexuális zaklatási ügyeinek tárgyalása során a védői arra panaszkodtak, hogy nem kaptak elegendő időt a leendő esküdtekkel való megbeszélésekre. A bíróság ellenben azzal vádolta Weinstein védőit, hogy szisztematikusan próbálták kizárni a fehér nőket az esküdtek közül.

Harvey Weinsteint újabb nemi erőszakkal vádolják

A Miramax egykori feje jelenleg 23 éves börtönbüntetését tölti egy New York állambeli börtönben, de hamarosan ismét bíróság elé áll majd, ezúttal Los Angelesben. Eredetileg két rendbeli nemi erőszak és két rendbeli erőszakos szexuális bűncselekmény miatt kellett volna bíróság elé állni.

A büntetőügyekre szakosodott ügyvéd, Jose Baez hónapokig képviselte Weinsteint, de azzal az indokkal hagyta ott az ügyfelét, mert a producer nem tartotta be a szerződésben foglalt fizetési feltételeket.

Tap Tap Tap Judge GIF – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Judge GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

A producert a bíróság végül bűnösnek találta, így Harvey Weinstein legalább 23 évig terjedő börtönbüntetésre ítéltetett. A producer viszont további tárgyalások elé néz, így büntetési tétele tovább növekedhet.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.