Követem Élet + Stílus Harvey Weinstein 166 ezer dollárral tartozik az ügyvédeinek

Harvey Weinstein 166 ezer dollárral tartozik az ügyvédeinek

Promóció

A szexuális erőszak miatt perbe fogott Harvey Weinsteint több ügyvédi iroda is képviselte, de  a producer jelenleg is tartozik számukra.

Saját ügyvédei is beperelték a producert

Promóció
- Advertisement -

A koronavírus-járvány az egykori producert sem kímélte, hiszen pozitív lett a Covid-19 tesztje. Weinstein kigyógyult ugyan a betegségből, de nem lélegezhet fel, hiszen most egykori ügyvédei miatt fájhat a feje.

Harvey Weinstein ügyvédje társaságában / Fotó: TIMOTHY A. CLARY

A Dubin Research and Consulting az egyik legmenőbb jogi iroda New York-ban. A héten kiadott nyilatkozatukban azt állítják, hogy Weinstein 166 ezer dollár kifizetetlen számlát halmozott fel náluk.

Nem a Dubin az egyetlen jogi iroda, ahol az ex-filmmogul nem rendezte jogi képviseletének díját.

A Delaware-i Bayard P.A. ügyvédi iroda keresetet nyújtott be a producer ellen a több mint 423 ezer dolláros tartozása miatt. Az iroda képviselte Weinsteint és fivérét a Weinstein Co. cégük felszámolásának ügyében.

Rose McGowan nem nyugszik a Weinstein-ügy döntése után sem

Döntés született a hollywoodi filmmogul, Harvey Weinstein szexuális zaklatásos ügyében, február 24-én. A bíróság bűnösnek találta a producert a nemi erőszak vádjában. Rose McGowan, a filmes egyik áldozata, nyilatkozatot adott a The New Yorker számára, az ítélettel kapcsolatban. A színésznő megkönnyebbülést érez. „Őszintén szólva, örömet éreztem.

A Dubint még januárban bízta meg a producer, hogy háttértanulmányokat végezzenek az esküdtekkel kapcsolatban, illetve médiaelemzést készítsenek. A szolgáltatások költségei elérték a 246 ezer dollárt, de Weinstein ebből csupán 80 ezer dollárt rendezett, így további 166 ezer dollárral tartozik a cégnek. A filmmogul szóvivője egyik esetet sem kommentálta. Talán azért mert neki sem fizetett Weinstein?

A producer védői befolyásolni próbálták az esküdtszéket

A producer szexuális zaklatási ügyeinek tárgyalása során a védői arra panaszkodtak, hogy nem kaptak elegendő időt a leendő esküdtekkel való megbeszélésekre. A bíróság ellenben azzal vádolta Weinstein védőit, hogy szisztematikusan próbálták kizárni a fehér nőket az esküdtek közül.

Harvey Weinsteint újabb nemi erőszakkal vádolják

A Miramax egykori feje jelenleg 23 éves börtönbüntetését tölti egy New York állambeli börtönben, de hamarosan ismét bíróság elé áll majd, ezúttal Los Angelesben. Eredetileg két rendbeli nemi erőszak és két rendbeli erőszakos szexuális bűncselekmény miatt kellett volna bíróság elé állni.

A büntetőügyekre szakosodott ügyvéd, Jose Baez hónapokig képviselte Weinsteint, de azzal az indokkal hagyta ott az ügyfelét, mert a producer nem tartotta be a szerződésben foglalt fizetési feltételeket.

Tap Tap Tap Judge GIF – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Legal GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

A producert a bíróság végül bűnösnek találta, így Harvey Weinstein legalább 23 évig terjedő börtönbüntetésre ítéltetett. A producer viszont további tárgyalások elé néz, így büntetési tétele tovább növekedhet.

Promóció
ForrásVariety
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3