Harvey Weinstein 23 éves börtönbüntetését töltő volt filmproducer ellen újabb keresetet adtak be csütörtökön a Mannhattani Legfelső Bíróságra, amelyben egy 17 éves lány 1994-ben történt megerőszakolásával is vádolják.

Négy nemi erőszak miatt állhat bíróság elé Weinstein

A Jane Doe néven beadott keresetben négy, ma már 70, 43, 38 és 35 éves nő követel kártérítést szexuális erőszak és zaklatás címén a bukott filmmogultól, valamint testvérétől, Bob Weinsteintől, mondván utóbbi elősegítette, hogy annak idején Miramaxnál elhallgassák az ilyen eseteket, lehetővé téve a zaklatások folytatását, írja a Variety. Az 1994-ben történt esetet eddig nem jelentették.

Harvey Weinstein 17 Eves Lany Nemi Eroszak Szexualis Zajlatas Scaled
Harvey Weinstein / Fotó: Getty Images

Weinstein hotelszobájába hívta a 17 éves lányt üzleti tárgyalás címén, megtámadta és megerőszakolta őt. Majd megfenyegette, hogy ha nyilvánosságra hozza a történteket, soha nem kap több filmszerepet, sőt ügyvédjei gondoskodnak arról, hogy megtalálják őt és családját, és fizikailag bántalmazzák.

A Cannes-i és a Velencei Filmfesztiválon történt a többi

A másik szexuális zaklatás 1984-ben történt Cannes-i Filmfesztiválon egy szállodában, a harmadik nő ellen 2008-ban, a negyedik ellen 2013-ban a Velencei Filmfesztiválon követett el szexuális támadást a producer. Weinsteint, 20B0584-es számú rabként, jelenleg a Buffalo melletti Wende Büntetésvégrehajtási Intézetben a legszigorúbb biztonsági intézkedésekkel őrzik. Perében február 24-én mondta ki az esküdtszék, hogy bűnös, a Szerelmes Shakespeare című film Oscar-díjas producere egy 2013-ban és egy 2006-ban elkövetett bűncselekmény, szexuális erőszak és szexuális kényszerítés miatt kapott 23 év börtönt, pedig úgy tűnt, 29 évet ítélnek meg neki.

Egyik áldozata egy színésznőjelölt, a másik egy produkciós asszisztens volt. Weinstein ügyvédjei jelezték, hogy megfellebbezik az ítéletet.

Egy másik tárgyalás szintén szexuális bűncselekmény miatt Los Angelesben vár az elítéltre, és ha elítélik, akkor a jelenlegi 23 év mellé további 36-tal meghosszabbíthatják.

Kate Beckinsale szerint nem érdekelte Weinsteint a 9/11-es terrortámadás

Harvey Weinsteintől 2017-től kezdve egészen máig hangos a média az általa elkövetett szexuális zaklatások folytán. A #MeToo mozgalom valósággal széncincálta a férfit a történésekért. Pár napja azonban 23 évre ítélték el, ezzel pedig végleg eldőlni látszik a filmmogul sorsa. Azonban tévedünk, ha azt gondoljuk, ezzel lecsendesednek a dolgok Weinstein körül.

A koronavírus-járvány terjedését korlátozó intézkedések, a bíróságok bezárása és az utazások felfüggesztése miatt azonban ez a per egyelőre csúszik. Weinstein maga is megfertőződött a börtönben töltött ideje alatt. Egyébként nemrégiben számoltunk be róla, hogy ugyan több ügyvédi iroda is képviseli, azonban 166 ezer dollárral (több mint 51 millió forint) tartozik.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet