Lehet, hogy felmentik Harvey Weinstein producert a szexuális zaklatás vádjai alól?

A filmproducer, Harvey Weinstein ügyvédje bízik abban, hogy védence ártatlan és minden vádpont hamisnak bizonyul.

A New Yorki-i bíróság elutasította Harvey Weinstein arra vonatkozó kérelmét, hogy több női ellen elkövetett szexuális zaklatás vádja alól mentsék fel. Harvey Weinstein-ről többek között Kate Beckinsale, Eva Green, Rose McGowan és Gwyneth Paltrow is azt állítja, hogy a producer zaklatta őket szexuálisan. Ezzel szemben a producer ártatlannak vallja magát.

weinstein harvey
Harvey Weinstein a Szerelmes Shakespeare című filmjéért Oscar-díjat kapott / IMDb

Weinstein olyan filmekben vállalt produceri szerepet, mint a  Szerelmes Shakespeare, a Ponyvaregény, a Kill Bill vagy a Gyűrűk ura. A kirobbant zaklatási botrányok következtében a filmmogult még saját cégétől a The Weinstein Company-tól is kirúgták.

A producer jogi képviselője az ügyészség mulasztására hivatkozva kérte a vádak ejtését. A bíró tárgyaláson kívül elmondta az ügyvédeknek, hogy az ügy folytatódni fog. Weinstein-nek tehát öt rendbeli szexuális zaklatás vádjával kell szembenézzen a következő tárgyaláson.

Harvey Weinstein azzal dicsekedett, hogy ágyba bújt Jennifer Lawrence-szel

A névtelen színésznő állítása szerint Weinstein egy 2013-as üzleti találkozó során nyomta a földre. A férfi ezután eltávolította az alsóneműjét, és orális szexet kezdett alkalmazni rajta, míg a nő zokogott tiltakozásképp. A kereset szerint Weinstein ezután azt kérdezte a nőtől, „Akarsz egyáltalán színésznő lenni?”. Harvey Weinsteinre annál is súlyosabb büntetés várhat, mint amiről korábban tudni lehetett.

Weinstein ügyvédje, Benjamin Brafman szerint a vádirat súlyosan hibás, mert politikai nyomás alatt keletkeztek. Azzal érvel, hogy az ügyészség nem vette figyelembe az a felmentő bizonyítékot, hogy a vádlók közötti szoros kapcsolat áll fenn, tehát összejátszhattak.

Továbbá azzal is érveltek Weinstein-ék, hogy az esküdtszék elfogult, de a bíróság ezt is elutasította.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Csalódtunk a bíróság azon döntésében, hogy visszautasította a vádpontok elutasítására tett indítványunkat, de természetesen elfogadjuk. Továbbá biztosak vagyunk benne, hogy Weinstein úr minden vádpontban felmentésre kerül[/perfectpullquote]

– reménykedik Weinstein ügyvédje.

A következő tárgyalást jövő év március 7-re tűzte ki a bíróság. A szexuális zaklatással vádolt hollywood-i hírességek listája egyre nő Harvey Weinsten mellett, Kevin Spacey és Bill Cosby is felkerült rá. Cosby jelenleg a börtönbüntetését tölti szexuális zaklatás miatt.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból