Követem Közélet Lehet, hogy felmentik Harvey Weinstein producert a szexuális zaklatás...

Lehet, hogy felmentik Harvey Weinstein producert a szexuális zaklatás vádjai alól?

Promóció

A filmproducer, Harvey Weinstein ügyvédje bízik abban, hogy védence ártatlan és minden vádpont hamisnak bizonyul.

Promóció
- Advertisement -

A New Yorki-i bíróság elutasította Harvey Weinstein arra vonatkozó kérelmét, hogy több női ellen elkövetett szexuális zaklatás vádja alól mentsék fel. Harvey Weinstein-ről többek között Kate Beckinsale, Eva Green, Rose McGowan és Gwyneth Paltrow is azt állítja, hogy a producer zaklatta őket szexuálisan. Ezzel szemben a producer ártatlannak vallja magát.

Harvey Weinstein a Szerelmes Shakespeare című filmjéért Oscar-díjat kapott / IMDb

Weinstein olyan filmekben vállalt produceri szerepet, mint a  Szerelmes Shakespeare, a Ponyvaregény, a Kill Bill vagy a Gyűrűk ura. A kirobbant zaklatási botrányok következtében a filmmogult még saját cégétől a The Weinstein Company-tól is kirúgták.

A producer jogi képviselője az ügyészség mulasztására hivatkozva kérte a vádak ejtését. A bíró tárgyaláson kívül elmondta az ügyvédeknek, hogy az ügy folytatódni fog. Weinstein-nek tehát öt rendbeli szexuális zaklatás vádjával kell szembenézzen a következő tárgyaláson.

Harvey Weinstein azzal dicsekedett, hogy ágyba bújt Jennifer Lawrence-szel

A névtelen színésznő állítása szerint Weinstein egy 2013-as üzleti találkozó során nyomta a földre. A férfi ezután eltávolította az alsóneműjét, és orális szexet kezdett alkalmazni rajta, míg a nő zokogott tiltakozásképp. A kereset szerint Weinstein ezután azt kérdezte a nőtől, „Akarsz egyáltalán színésznő lenni?”. Harvey Weinsteinre annál is súlyosabb büntetés várhat, mint amiről korábban tudni lehetett.

Weinstein ügyvédje, Benjamin Brafman szerint a vádirat súlyosan hibás, mert politikai nyomás alatt keletkeztek. Azzal érvel, hogy az ügyészség nem vette figyelembe az a felmentő bizonyítékot, hogy a vádlók közötti szoros kapcsolat áll fenn, tehát összejátszhattak.

Továbbá azzal is érveltek Weinstein-ék, hogy az esküdtszék elfogult, de a bíróság ezt is elutasította.

Csalódtunk a bíróság azon döntésében, hogy visszautasította a vádpontok elutasítására tett indítványunkat, de természetesen elfogadjuk. Továbbá biztosak vagyunk benne, hogy Weinstein úr minden vádpontban felmentésre kerül

– reménykedik Weinstein ügyvédje.

A következő tárgyalást jövő év március 7-re tűzte ki a bíróság. A szexuális zaklatással vádolt hollywood-i hírességek listája egyre nő Harvey Weinsten mellett, Kevin Spacey és Bill Cosby is felkerült rá. Cosby jelenleg a börtönbüntetését tölti szexuális zaklatás miatt.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3