Kedélyeket borzoló üzenet került nyilvánosságra Harvey Weinstein levelezéséből, miszerint Jennifer Annistont egyszerűen meg kellene ölni. 

Botrány botrány után

Harvey Weinstein, a világ egyik legbefolyásosabb filmrendezőjének nem áll túl jól a szénája, tekintve, hogy 2017 óta hangos tőle és az általa elkövetett nőket ért szexuális abúzusok miatt a média. A #MeToo mozgalom valósággal kikészítette a férfit. A Ponyvaregény producerét idén február végén nemi erőszakot végzett cselekedetekért bűnösnek nyilvánították, ezért huszonhárom évnyi letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Az Independent szerint az ítélethirdetéskor mind a hat nő a teremben ült, aki Weinstein ellen tanúskodott, és további tizenhárom személy jelezte, hogy zaklatta vagy megerőszakolta őt a rendező. Ha ez nem lenne elég, Kaliforniában is folyamatban van egy eljárás ellene. 

Jennifer Aniston Harvey
Jennifer Aniston // Fotó: Vanity Fair

Az kétségtelen, hogy rengeteg botrány lengi körbe a producert, de nemrégiben egy újabb eset is felborzolta a kedélyeket. Még 2017-ben kereste fel Weinsteint a National Enquirer újságírója, hogy megtudja, valóban szexuálisan inzultálta-e Jennifer Anistont, ahogy azt a színésznő állítja.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Jen Anistont meg kellene ölni[/perfectpullquote]

– olvasható a filmmogul a National Enquirer újságírójának tett válaszlevelében. 

Ezer oldalas bizonyíték

A New York-i büntetőbíróság megközelítőleg 1000 oldalnyi dokumentumot hozott nyilvánosságra a Weinstein-ügyben.

Harvey Weinsteint 23 Evre Iteltek
Harvey Weinsteint 23 Évnyi Börtönre Ítéltél // Fotó: Fox Business

Ebben többek között olyan levelezések és segélykérések is olvashatók, amik mind azt bizonyítják, hogy a rendező befolyásával és pozicójával visszaélve kihasználta a neki dolgozó nőket, zaklatta vagy megerőszakolta az áldozatokat. A #MeToo mozgalom által számára okozott károkról és számtalan névjegykártya-adatról is információt szerezhetünk a közzétett dokumentumból.

Többek közt ebből ismerjük Weinstein a CAA és WME ügynökeinek küldött üzeneteit. Az iratok szerint azonban a rendező nem bízta a véletlenre. Jeff Bezos és Michael Bloomberg milliárdosokat is megkörnyéezte segélykérő emailjeivel, hogy a botrányok ellenére se rúgják ki őt vállalatából, a Weinstein Companyből. 

Ők a legadakozóbb világsztárok, akik nem jachtokra és gyémántokra költik a vagyonukat, hanem a világ megmentésére

A hírességekre fontos szerep hárul, hiszen bevételeik nagy részét jótékonyságra fordítják. Ezzel felhívják a figyelmet bizonyos ügyekre, és rajongóikat is adakozásra bírják. A Bright Side segítségével most bemutatjuk azokat a sztárokat, akik a legtöbbet teszik azért, hogy a világ jobb legyen.

A Variety szerint a New York-i büntetőbíróság által közzétett 1000 oldalas dokumentumban szerepelt a National Enquirer újságírójának tett válaszlevele is, miszerint Aniston mielőbb érdemes lenne eltenni láb alól. 

Harvey Weinstein bűnös, és akár élete végéig börtönbe kerülhet

Az esküdtek egy rendbeli erőszakos szexuális bűncselekmény és egy rendbeli nemi erőszak elkövetése miatt találták bűnösnek. A “szexuális ragadozóként elkövetett bűncselekmény” (predatory sexual assault) tényállása, amihez magyarul inkább a visszaesőként elkövetett erőszak áll a legközelebb, az esküdtek szerint nem valósult meg, bár a tárgyalás során hatan tanúskodtak ellene.

Az újabb botrány következtében az újságírók Jennifer Anistont is megkeresték, hogy megbizonyosodjanak az eset igazságáról. A színésznő elmondása szerint azonban a vádak nem igazak, Harvey Weinstein nem zaklatta és nem inzultálta szexuálisan. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk