A 23 év börtönbüntetésre ítélt hollywoodi producer, Harvey Weinstein koronavírus fertőzésére a New York-i börtönben derült fény.

Többeket is megfertőzhetett a producer

A világszerte tomboló koronavírus-járvány egyre több áldozatot szed, a vírus Olaszországban okozz jelenleg óriási problémákat, de Amerikában is egyre több megbetegedést regisztrálnak. Harvey Weinstein egykori filmproducer több szempontból is a legveszélyeztetettebbek csoportjába tartozik a koronavírus tekintetében.

Harvey Weinstein Koronavirus
Harvey Weinsein Megbetegedett / Fotó: Angela Weiss

A nemi erőszakért elítélt filmmogul Covid-19 tesztje pozitív lett, ezért elkülönítették a börtönben, értesült a Variety. A börtön alkalmazottait, akik érintkezésbe léptek Weinsteinnel, szintén karanténba helyezték, hogy megakadályozzák a továbbterjedést.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az a hét alkalmazott, akik direkt kontaktusban voltak Mr. Weinsteinnel karanténba kerültek, és Mr. Weinsteint is elkülönítőbe helyeztük a Wende Büntetésvégrehajtó Intézetben[/perfectpullquote]

– nyilatkozta a börtönigazgató.

Súlyos tünetei lehetnek Weinsteinnek

A börtön vezetője személyiségi jogokra hivatkozva azonban nem árult el semmit a producer állapotával kapcsolatban. Az sem világos, hogy miért kellett tesztelni Weinsteint, mutatott-e tüneteket vagy pedig elővigyázatosságból történt a vizsgálat.

Kate Beckinsale szerint nem érdekelte Weinsteint a 9/11-es terrortámadás

Harvey Weinsteintől 2017-től kezdve egészen máig hangos a média az általa elkövetett szexuális zaklatások folytán. A #MeToo mozgalom valósággal széncincálta a férfit a történésekért. Pár napja azonban 23 évre ítélték el, ezzel pedig végleg eldőlni látszik a filmmogul sorsa. Azonban tévedünk, ha azt gondoljuk, ezzel lecsendesednek a dolgok Weinstein körül.

Weinstein a múlt héten töltötte be 68. születésnapját a börtön falai között. A producer az életkora és egészségi állapota miatt is magas rizikófaktorral rendelkezik, tehát nincs kizárva, hogy súlyos tünetekkel kell szembenéznie.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet