Harvey Weinsteint további két nő megerőszakolásával vádolták meg

Pénteken újabb két nő megerőszakolásával vádolták meg Harvey Weinsteint. A producert márciusban már 23 év börtönre ítélték nemi erőszakért és szexuális bántalmazásért.

Újabb hat eset

Összesen újabb hat esetben vádat emelt Harvey Weinstein ellen a Los Angeles-i főügyészség – írja a BBC. A vád szerint 2004 és 2005 között megerőszakolt egy nőt egy Beverly Hills-i hotelben, és egy másik nőt kétszer erőszakolt meg, 2009 novemberében és 2010 novemberében.

Velük együtt már öt nő ellen elkövetett szexuális bűncselekmény miatt emeltek összesen 11 vádat a 68 éves Weinstein ellen Los Angelesben. Mint beszámoltunk májusban, a 23 éves börtönbüntetését töltő volt filmproducer ellen akkor egy újabb keresetet adtak be a Mannhattani Legfelső Bíróságra, amelyben egy 17 éves lány 1994-ben történt megerőszakolásával is vádolják.

harvey weinstein szexualis zaklatas
Harvey Weinstein megérkezik a manhattani bíróságra február 18-án / Fotó: Johannes Eisele / AFP

A filmmogult egyébként több ügyvédi iroda is képviseli, de Weinsten jelenleg is tartozik számukra. Sőt, saját ügyvédei is beperelték.

Három évvel ezelőtt

A producer szexuális visszaéléseiről 2017 őszén közölt cikket a The New York Times, ami után több tucat nő állt ki a nyilvánosság elé, akiket bántalmazott. New Yorkban még abban az évben nyomozást indítottak ellene, végül 2018 májusában emeltek ellene vádat, és Weinstein önként feladta magát a rendőrségen.

#MeToo : Így emeli fel a hangját a közösségi média a szexuális zaklatások áldozataiért

Habár a filmiparban robbant a bomba, mára jóval túlnőtte az iparág határait az a láncreakció, amit Rose McGowan bejelentése indított el, miszerint Harvey Weinstein megerőszakolta őt. Legutóbb Cameron Russell modell osztotta meg név nélkül néhány szexuálisan bántalmazott nőtársa történetét. A nyíltan beszélni tudó nők bátorsága lenyűgöző, de ugyanakkor fényt derít az áldozatok számára is, ami már-már ijesztő nagyságokat ölt.

Idén márciusban a New York-i bíróság 23 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek a letöltését meg is kezdte. Ugyanebben a hónapban a koronavírussal is megfertőződött a börtönben.

A Weinstein-ügyről írt korábbi cikkeinket itt olvashatod.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból