Találmányok, amelyekre egész életünkben vártunk, de nagyon

Az ENSZ Szellemi Jogok Világszervezete szerint nagyságrendileg 1,4 millió találmányt jegyeznek be évente a világon. Ha mindet végig kéne néznünk, be sem tudná fogadni az agyunk. De vannak köztük olyanok, amelyekre érdemes odafigyelni, mert hasznosságuk új szintre emelhetik az életminőségünket.

Néhány olyan praktikus tárgyat mutatunk be, amelyekre nagyon sokan régóta vágyhattak, így most örömmel értesülhetnek arról, hogy már léteznek.

Kézi vezérlésű mosogatógép

kezi mosogatogep
Fotó: EAST NEWS

A valódi mosogatógép és a kézi mosogatás között negyedúton elhelyezkedő megoldás állítható a piszkos edény méretéhez, evőeszközök tisztítására is alkalmas.

Baconpirító

bacon pirito
Fotó: EAST NEWS

A kenyérpirító ötletére erősen hajazó készülékkel egyszerre hat szelet bacon süthető. A hőfokot is lehet szabályozni aszerint, hogy az enyhén megpirított vagy a ropogósra sütött szalonnát szeretjük.

Tappancstisztító

tappancstisztito kutya
Fotó: Shadi Taktaz and Mohsen Jafarima/Ferrari Press/East News

Nincs több tappancsnyom a lakásban! Az eszköz akkor a leghatékonyabb, ha közvetlenül a bejárati ajtó közelében helyezkedik el. Már csak el kell érni, hogy a kutya kizárólag a tisztítón keresztülgyalogolva legyen hajlandó a lakásba bevonulni. A tisztítóba rejtett kefék letisztítják a sarat a kutya mancsairól, így nem hordja szét a koszt a lakásban.

Hangulatkijelzős hátizsák

hangulatkijelzo hatizsak
Fotó: Keeback/Ferrari Press/East News Keeback/Ferrari Press/East News

A kemény műanyag ház nem csak megvédi a holmijainkat, hanem még a hangulatunkról is tájékoztatja a külvilágot. Nem gondolatolvasáson alapul, hanem egy kijelzőn lehet beállítani a szöveget, animációt, zenei kijelzőt.

Hordozható mosógép

hordozhato mosogatogep
Fotó: Dolfi/Ferrari Press/East News

Egy szappannyi helyen elfér, csak bele kell dobni a mosdókagylóban beáztatott ruhák közé és máris működik! Az eszköz által kibocsátott ultrahanghullámok apró buborékokat keltenek, az általuk így létrehozott vízsugár pedig kinyomja a ruhákból a piszkot.

Fogyasztásmérő

gofar fogyasztasmero
Fotó: GoFar/Solent News/East News

A GoFar – ugyanis ez a találmány neve – valós időben ad visszajelzést a sofőrnek piros vagy kék színnel a kijelzőn,  hogy optimális-e az üzemanyag-felhasználás hatékonysága.

Pizzasütő

pizzasuto
Fotó: EAST NEWS

A hagyományos sütőkkel ellentétben ez a célirányos készülék azt ígéri, hogy 15 perc alatt fűti fel a sütőteret a pizzának ideális 315 fokra. A sütő sajátossága a kőből készült sütőlap, amely a gázról közvetlenül veszi fel a hőt, és egyenletesen oszlatja el a tészta körül.

Billentyűzetkivetítő

virtualis billentyuzet kivetito
Fotó: EAST NEWS

Ez a kis kütyü bármilyen felületre kivetít egy normál méretű virtuális billentyűzetet, amely megkönnyíti a tabletek és okostelefonok használatát. De bármilyen más eszközhöz is lehet csatlakoztatni, amit billentyűzetről lehet irányítani.

Rollönd vagy bőrler?

roller borond
Fotó: Solent News & Photo Agency/East News

A gurulós bőrönd és a roller keresztezéséből jött létre a praktikus közlekedési és szállítóeszköz. Reptereken, ha gyorsan el kell érni a csatlakozást, nélkülözhetetlen, de munkába járáshoz is kiváló darab.

Ujjhosszabbító

ujjhosszabbito okostelefon
Fotó: EAST NEWS

Kicsi a kezed és túl nagy az érintőképernyős telefonod? Nem probléma, mert az egykezes érintőképernyő-használathoz kifejlesztett ujjhosszabbítóval a képernyő bármely pontját el fogod érni.

Köszönjük, Bright Side!

További lifehack tippek és trükkök olvashatók a ContextUs Élet+Stílus rovatában!


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból