Így bújtasd a ‘60-as évek stílusát modern csomagolásba

A ’60-as évek stílusáért milliók rajonganak, ám megidézni és a hétköznapokban magunkra ölteni azt, némi kihívást jelent. Azonban nem lehetetlen modern csomagolásba bújtatni a már letűnt idők igencsak népszerű trendjeit. 

Vissza az időbe!

Macskaszemek, tökéletes tusvonal, csillámporral hintett, pirospozsgás orcák, színes ajkak. Ki ne bolondulna meg a ’60-as évek ikonikus smink trendjeiért? 

hatvanas evek smink
Hatvanas éveket idéző smink / Fotó: Andrea Adriani

Ennek megidézése azonban jelenthet némi problémát. Itt az ideje modern köntösbe bújtatva és hidratálási lépésekkel megtoldva tökéletes sminket alkotni, amik példa nélküli módon elevenítik fel a Reklámőrültek világát, amely arculatának tervezője, Milton Glaser nemrégiben hunyt el. 

A jól bevált smink

Minden bőrápolási rutint egy C-vitamin bombával érdemes kezdeni. Az ezt tartalmazó hidratáló krémek ragyogóbb, fiatalosabb és feszesebb hatást érhetnek el az arcon. A C-vitamin termékek piaca, a maszkok, szérumok és más kencék kavalkádja azonban egy igazi aknamező. Kizárólag olyan terméket vásárolj, ami átlátszó, légmentes tartályban kapható! Bármilyen más C-vitamint tartalmazó bőrápoló áru hatástalan, írja a The Guardian. 

Hírességek, akik elég bátrak ahhoz, hogy megmutassák magukat smink nélkül

Vannak, akik számára a smink a természetes A legtöbb színésznő, énekesnő vagy modell a sminknek köszönhetően mindig tökéletes formáját mutatja. Vannak, akiknek az imidzséhez olyan szorosan kötődik a jellegzetes smink, hogy anélkül szinte felismerhetetlenek. Discover & share this Joker GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

Vigyük fel a bőrszínünkhöz passzoló alapozót az arcunkra, majd ne felejtsük el a bronzosítót és a pirosítót. Ez utóbbiakból érdemes olyat beszerezni, amik kissé csillogóbb hatást eredményeznek az arcon. Finoman felvitt highlighterrel még könnyebben elérhetjük a ragyogó, ’60-as évekbeli hatást. A tökéletes tusvonal igencsak nehéz kihívás, de ma már számos “pecsét” és sablon kapható a drogériákban, amik kiváló mankóul szolgálhatnak. Ha azonban még egyszerűbb megoldásra vágyunk, egy kis darab cellux-csíkkal is elérhetjük a macskaszemek ígéző varázsát. A sminket halvány-rózsaszín vagy mélyvörös rúzzsal dobhatjuk fel. A ’60-as évek illatát is megidézhetjük egy gyümölcsös zamatokat idéző parfümmel. Ha azonban extravagánsabb sminkre vágysz, amivel mondjuk bátran megjelenhetsz a júliusi Pride-felvonulások eseményein, érdemesebb merészebb színekhez és nagyobb szemű csillámporhoz folyamodni.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból