Európa egyik legnagyobb hatású szerzője, Hauschka az A38 Hajón

Az európai kortárs komolyzene egyik legnagyobb hatású szerzője, Hauschka az A38 Hajóra tér vissza legújabb lemezével, a tavaly megjelent What If dalaival.

Volker Bertelmann új szerzeményei is ember és gép közötti határterületen mozognak: a német művész immáron nyolcadik lemezével bizonyítja, hogy hangszerei és kreativitása végeláthatatlan lehetőségeket hordoz magában.

03 Col
Hauschka / Fotó: A Szerző Hivatalos Weboldala, 2011

Milyen lenne a világ 30 év múlva?

Legfőképp e kérdés tematikája köré íródtak Hauschka legújabb lemezének kompozíciói.

A futurisztikus hangulatot számos különleges kiegészítővel és technikával idézi elő: előre programozott gépzongorák, a hangszer húrjaihoz rögzített – így annak hangját eltorzító – tárgyak, valamint különböző zengetők hallhatók a közel egyórás lemezen.

Beszintezett és gondosan rétegzett elektronika beszélget benne a dinamikus, élő zongorajátékkal: mintha ember és gép között alakulna ki dialógus.

Hauschka

Hauschka, Category: Artist, Albums: Gut gegen Nordwind (Original Motion Picture Soundtrack), A Different Forest, Was uns nicht umbringt (Original Motion Picture Soundtrack), Glück (Original Motion Picture Soundtrack), Patrick Melrose (Music from the Original TV Series), Singles: Fifteen Million Acres (feat.

Ezt a párbeszédet hallgathatjuk végig május 3-án, az A38 Hajó születésnapi fesztiválja keretében, ahol a könnyűzene mellett olyan progresszív komolyzenei előadók is teret kapnak, mint Joep Beving, a Grandbrothers és Hauschka. Az előadásra ülő- és állójegyek egyaránt kaphatók, a vacsorajegyet vásárlók ülőhelyet kapnak a Koncertteremben.

#web | #facebook | #spotify 

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2018. május 3., 20:15

Helyszín: A38 Hajó, Budapest

Jegyár: Elővételben 4. 500 HUF, Helyszínen:4. 900 HUF

Jegyfoglalás: ITT

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból