Finoman fogalmazunk, ha azt mondjuk, meghatározza mindennapjainkat a koronavírus-járvány. Így pedig aligha lehet meglepődni, hogy a sorozatgyártók lecsapnak, és máris filmes ötleteket látnak a helyzetben. A HBO már be is rendelte az At home (Otthon) sorozatot.

Karantén a négy fal között

Az HBO Europe berendelt egy antológiasorozatot öt spanyol rendezőtől, hogy a saját nézőpontjukból dolgozzák fel a koronavírus-járványt, és az ezzel járó házi karantén témáját. Az öt rendezőt arra kérik, hogy az otthonukban forgassanak le fejenként egy epizódot, a munkálatokban pedig azok segítsenek, akikkel a karantént töltik a négy fal között.

At Home Sorozat Koronavirus Hbo
Az At Home Szereplőgárdája / Fotó: Hbo

Az ötrészes sorozat epizódjainak a vírus és a karantén okozta élethelyzetekről kell szólnia, és minden rész 15 perc hosszú lesz. Az öt rendező Leticia Dolera, Rodrigo Sorogoyen, Paula Ortiz, Carlos Marqués-Marcet és Elena Martín lesz.

Ezen a filmek premierjei csúsznak a koronavírus miatt

A nagy filmstúdiók a koronavírus-járvány és a mozi bezárások miatt kénytelenek új időpontokat találni a már kitűzött premierdátumok helyett, írja a . Kína még januárban döntött úgy, hogy bezárja a mozikat és vidámparkokat, hogy megfékezzék a járvány terjedését. A távol-keleti ország azóta már fokozatosan újranyitja a filmszínházakat, de a világ más tájain még folyamatban vannak a bezárások.


A Variety szerint a sorozat különböző műfajokban is készül, lesz vígjáték, dráma, de még fantasztikus elemeket tartalmazó epizód is.

A sorozat olyan élethelyzeteket próbál bemutatni a járvány idején, mint

  • Mi történik, ha épp a kijárási tilalom bejelentésének napján szakítasz a pároddal?
  • Mi történik, ha a házi karantén alatt derül ki a párodról, hogy nem az, akinek eddig mondta magát?
  • Milyen lehet a karantént hét baráttal egy tölteni?

Spanyolországban a tervek szerint heteken belül bemutatják az új produkciót, ami valószínűleg elég hamar elérhetővé válik majd Magyarországon is az HBO Go-n.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet