Az arcápoló kozmetikumok használatára sokan csak “női hóbortként” gondolnak, hiszen a férfiak nagy része egyáltalán nem tartja fontosnak például a hámlasztást vagy a ránctalanítást. A bőrnek azonban nemtől függetlenül szüksége van a törődésre, hiszen a gondoskodás hiánya miatt hamarabb megjelenhetnek az öregedés jelei és a különféle bőrproblémák. Ezért ma már semmi meghökkentő nincs abban, ha egy férfi is odafigyel a bőrápolásra.

Mi a különbség a férfiak és a nők arcbőre között?

Nos, talán kezdjük a leginkább nyilvánvalóval: a nőkkel ellentétben a férfiaknak van arcszőrzetük! Ezenfelül kevésbé szembetűnő ugyan, de a férfiaknak a bőrében csak később kezd el csökkenni a kollagén szintje, ezáltal kicsit később jelennek meg a ráncok. Illetve valamivel nagyobbak a verejték- és zsírmirigyek, illetve az alsó, dermis nevű réteg kicsit vastagabb.

Persze ezeken az általános tulajdonságokon felül egyéni eltérések is lehetnek, de összességében a két nem bőrének tulajdonságai között nincs akkora eltérés, ami azt indokolná, hogy a férfiaknak ne lenne szüksége egy okosan felépített arcápolási rutinra.
Arcapolo Kozmetikumok For Men Helia D Ranctalanitas Pattanas Ellen Ferfi Arcapolas
/ Fotó: Helia-D
Hiszen náluk is jelentkezhet például bőrérzékenység, szárazság, pattanások vagy túlzott zsírosodás.

A “for men” termékek csapdájában

A kozmetikumokat forgalmazó gyártók is felismerték, hogy a férfiak körében is egyre nagyobb az igény az arcápolásra, így egyre több márka dob piacra “for men” készítményeket, melyeket direkt a férfiak számára terveztek.

Ezek többnyire jól felismerhetőek, hiszen sötétebb színek jelennek meg a csomagoláson, és az illatuk is jellegzetesen férfias. Ez önmagában nem egy rossz elképzelés, viszont az a gond, hogy a kínálat nem elég széles, hiszen a férfi termékeken belül nincs például külön száraz és zsíros bőrre való, esetleg 40 év felettieknek vagy pattanásos bőrűeknek való készítmény.

Akinek pedig érzékeny a bőre, az gyakran azzal szembesül, hogy az erőteljes illatanyagok miatt az adott kozmetikum inkább csak árt, mint használ.

A Helia-D arcápolási termékek viszont univerzálisak, vagyis nőknek és férfiaknak is egyaránt alkalmasak arra, hogy megadják az arcbőrnek azt a törődést, amire szüksége van.

Minta az egyszerű, mindennapi férfi arcápolási rutinhoz

Bár a férfiak túlnyomó többsége nem szeret sok időt tölteni a fürdőszobában, az alábbi rutin viszont egyáltalán nem időigényes, ellenben a bőr hálás lesz érte:

1. Tisztítás: víz és szappan helyett kíméletes, bőrbarát arclemosóval.

2. Borotválkozás: igény szerint hagyományos vagy elektromos borotvával, a lényeg, hogy a penge éles legyen.

3. Ápolás: a borotválkozás után mindig meg kell nyugtatni a bőrt, az after shave mellett hámlasztó is bevethető az elhalt hámsejtek eltávolítására.

4. Hidratálás: nappalra célszerű fényvédőt is tartalmazó nappali hidratálókrémet használni, estére pedig jöhet egy gazdagabb, táplálóbb éjszakai krém, akár ránctalanító összetevőkkel.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

csimpistore.com - 2022 június - LinkMarketing - 2

Maradjunk kreatívak!

A kreativitás csak akkor valósulhat meg, ha a fantáziánk szabadon, kötöttségektől mentesen szárnyalhat.

Nincs több cikk