Nézem Képzőművészet Kiszabadították az Irakban elrabolt német kurátort, Hella Mewis-t

Kiszabadították az Irakban elrabolt német kurátort, Hella Mewis-t

Promóció

Heiko Maas német külügyminiszter igazi megkönnyebbülésnek nevezte Hella Mewis kiszabadulását. A német kurátor a fiatal iraki művészek népszerűsítésére törekszik. 

Fegyveresek tuszkolták egy autóba

Promóció
- Advertisement -

Napokkal ezelőtt rabolták el Hella Mewis német kurátort Bagdad belvárosában. A beszámolók szerint a biciklivel éppen a munkahelyéről elinduló nőt fegyveres férfiak tuszkolták be egy kocsiba. 

Kiszabadult az elrabolt Hella Mewis / Fotó: Getty Images

A The Art Newspaper szerint múlt héten, péntek reggel engedték szabadon a hétfőn elrabolt Mewis-t. Heiko Mass német külügyminiszter köszönetet mondott az iraki kormánynak és a biztonsági erőknek, amiért “átfogó támogatást nyújtottak számukra és döntő mértékben hozzájárultak ehhez a pozitív végkifejlethez”. Mass szerint igazi megkönnyebbülés a német kurátor szabadsága. 

Ködös részletek

Heiko Mass szerint az iraki hatóságok átadták Hella Mewis-t a nagykövetségnek, ahol biztonságban lehet. A német kurátor egészsége rendben van. Az elrablás pontos indítékairól és kiszabadításának részleteiről azonban nincs információ. 

Az évszázad műkincs rablása történt a Drezdai Múzeumban

A szász uralkodók palotájának világhírű kincstárában keletkezett kár nagysága egyelőre nem ismert – közölte a Twitteren a szászországi tartományi rendőrség, hozzátéve, hogy mozgósították a tartományi bűnügyi hivatal (LKA) helyszínelő szakértőit.

Mewis 2012 óta él Bagdadban. Többek között részt vett a Tarkib független művészcsoport megalakításában, dolgozott a Goethe Intézetnél és kapcsolatban állt a Bait Tarkib kulturális komplexummal is, amely célja a feltörekvő iraki alkotók támogatása. A weboldalon kitűzött célok között szerepel: „Biztonságos menedéket biztosítanak a bagdadi fiatalok és nők számára, hogy kiállítások, nyilvános előadások, tréningek és workshopok révén kifejezhessék elképzeléseiket”. 

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3