“Gondolkozó emberek metál bandája” – újra Budapesten játszik a Helmet

Legutóbbi, Dead To The World című lemezével tér vissza Európába a Helmet, és természetesen Budapest sem marad ki a sorból, hiszen a csapat frontembere rajong a fővárosunkért. 

Az amerikai Helmet 1989-ban alakult, hozzánk azonban csak 2008-ban jutott el először az addigra az aranylemezes és Grammy-díjra jelölt Meantime-mal befutott formáció. Page Hamilton frontember leginkább a “gondolkozó emberek metal bandája” címszóval illeti saját zenekarát.

helmet Photo credit Jacob Blickenstaff
A Helmet Malibuban / Fotó: A zenekar hivatalos Facebook-oldala

A kritikusok szerint pedig ők voltak azok, akik képesek voltak egy korábban nem létező hidat képezni az indie-rock és a metal között, de hatással voltak többek közt a Toolra, a Panterára, a Mastodonra és a Limp Bizkitre is.

Bárhogy is legyen, a Helmet az elmúlt évtizedek során megjelent lemezeikkel és frenetikus koncertjeikkel a legjobb koncertzenekarok közé tartoznak.

Aki látta már őket élőben, tudhatja, milyen eget-földet rázó riffekre számíthat.

Helmet – “Dead to the World” (2016) [FULL ALBUM]

I don’t own any right of this songs. All the rights belong to the owners and i’m not profiting by publishing. I hope you to enjoy this album just as I have d…

Amióta pedig a zenekar elsőként betette a lábát Budapestre, Hamilton annyira belezúgott a városba, hogy azóta kihagyhatatlan állomása az európai turnéknak. Most, a budapesti koncerttel egyetemben a Helmet 13 másik városban fordul még meg Belgiumtól-Budapestig, de a headline koncerteken túl több, még be nem jelentette fesztivál fellépésük is lesz. A csapat legutóbbi albumával, a Dead To The Worlddel turnézik, hozzánk pedig augusztus 7-én térnek vissza a Dürer Kertbe.

 #web | #facebook | #twitter | #instagram | #spotify

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2018. augusztus 7., 19 óra

Helyszín: Dürer Kert, Budapest

Jegyár: 5. 000 HUF elővételben; helyszínen 5. 500 HUF

Jegyfoglalás: ITT

A szerk. ajánlása

Címlapról

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból