Herczeg Zoltán fél évet töltött börtönben, ahonnan egy hónapja engedték haza házi őrizetbe.

Herczeg Zoltán felidézte, milyen volt, amikor megtudta, szabadulhat a börtönből, írja168.

Bejött a fegyőr, és azt mondta: „Pakoljon, Herczeg, szabadul!” Mondtam neki, hogy ne szórakozzon már. Néhány fegyőrrel voltam olyan viszonyban ennyi idő után, hogy egy ilyet vissza mertem mondani, persze barátságosan.

“Mondta, hogy ő nem szórakozik, most látta a gépen, és ha a gépen az van, akkor megyek” – mesélte. A divattervezőnek arról is van egy elmélete, hogy mi vezethetett a letartóztatásához.

Van nekem egy klímamozgalmam, a KÉK mozgalom, amivel a háttérben egy politikai mozgalmat akartam felépíteni, amit például az LMP-nek kellene csinálnia, csak nem csinálja.

“Úgy gondoltam, ha jól csináljuk, akkor négy-nyolc éven belül bent leszünk öt százalékkal a parlamentben, ugyanis brutálisan sokan csatlakoztak az elején, pedig én csak a telefonba – amit lehallgattak – mondtam el, hogy valójában ez egy klímamozgalom égisze alatt létrehozandó politikai mozgalom.”

Már nagyon előrehaladtam vele, októberben jött volna a szervezetfejlesztés, mert nem bírtam már divattervezni, lakást felújítani meg mozgalmárkodni egyedül, az összeroppantott. Aztán börtönbe kerültem hirtelen

– magyarázta.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet