Herczeg Zoltán arról beszélt, hogyan viselte lelkileg a börtönben töltött fél évet.

Herczeg Zoltánt áprilisban engedték ki az előzetes letartóztatásból, jelenleg háziőrizetben várja ügye alakulását. Elmondása szerint a körülményekhez képest jól sikerült feldolgoznia a bent töltött időszakot lelkileg, a folyamatos letartóztatás-meghosszabbításokat is egész jól viselte, írja24.hu.

Amikor meghosszabbítják a letartóztatást, a börtönpszichológus általában felkeresi a rabot, hogy megállapítsa, nem viseli-e meg túlzottan. Én elég erős voltam lelkileg, de ezzel nem mindenki volt így sajnos.

Elmondása szerint több öngyilkossági kísérlet is történt fogvatartása alatt, ezeknek híre pedig óhatatlanul is eljutott a rabokhoz is, hiszen a börtön egy zárt világ. 

A fekete, zárkából kiszivárgó füst, amikor valaki fel akarta gyújtani a matracát, azért elég feltűnő, mint ahogyan az is, ha a takarítók vért mosnak le a falról, mert valaki megpróbálta felvágni az ereit.

A divattervező úgy véli, a pszichológussal való beszélgetések csak megerősítették abban, hogy jó úton jár a magával való munkával kapcsolatban. 

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet