Herczeg Zoltán részletesen mesélt letartóztatásáról, amiben úgy gondolja, az is közrejátszott, hogy többször nyíltan vállalta politikai véleményét.

Herczeg ZoltánFókusznak adott interjúban ismerte el, hogy fogyasztott kábítószert, és 100 gramm marihuána volt nála, amikor letartóztatták a rendőrök, azonban a drogkereskedelem vádját továbbra is tagadja, írja24.hu.

Egy ordenáré hülyeséget csináltam, amit nem szabad csinálni. Azt elmondhatom, amit a média is megírt, hogy füvet találtak nálam. Az ember, hogyha politikával akar foglalkozni, akkor ne füvezzen – egyébként se füvezzen

– jelentette ki. Elmondása szerint civil ruhás rendőrök igazoltatták, ekkor már sejtette, hogy nem egyszerű közúti ellenőrzésről van szó. Drogkereskedelemmel vádolják, de állítása szerint a házkutatásnál nem találtak nála klasszikus értelemben vett kereskedelemre utaló tárgyakat: sem precíziós mérleget, sem nejlon tasakokat. Úgy gondolja, a letartóztatásában nem csak a kábítószer-fogyasztás, hanem politikai szerepvállalása is közrejátszott.

Szerintem csúnyán át lettem verve, mondjuk be lettem húzva a csőbe, (...) van egy olyan érzésem, hogy ha nem politizálok vagy nem lépek a hatalom tyúkszemére, akkor velem ez a dolog nem történik. Attól függetlenül füvezni bűncselekmény, hibáztam

– magyarázta. A börtönben töltött 180 napot önvizsgálatra és lelki töltekezésre használta fel. A bent töltött idő alatt napló -és versírással, rajzolással, tervezéssel foglalkozott, börtönkollekciót és új logót is tervezett. Ez az időszak nem csak számára, de a párkapcsolatára nézve is komoly próbatétel volt. “Elég gyorsan elhatároztam bent, hogy ha a kapcsolatunk túléli ezt a megaláztatást, szégyent, ezt az ország előtti lebőgést, gyanúsítást, akkor ez a nő mindent bebizonyított nekem, és nincs kérdés, hogy kivel és hogyan szeretném leélni az életemet” – jelentette ki.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet