A színművész a Magyar Narancsnak adott interjút, amelyben beszélt színházról, a nagy szájáról, díjakról és rendszerkritikusságról. És kiderült, hogyan tudta meg, nem mehet a szilveszteri műsorba.

Hirdetés

“Apai nagyapja hozzá hasonlóan nagy ellenálló volt, valamikor 1947 táján lépett ki a kommunista pártból. Az ő szavajárása az volt, hogy a kutyából nem lesz szalonna, az enyém meg az, legalábbis már elég régóta azt szoktam mondogatni a gyerekemnek, hogy itt háború van” – mesélte Hernádi Judit a Magyar Narancs-interjúban.

A színművész szerint a háborúban mindig az adott pillanatot kell túlélni, csak arra kell figyelni.

Nem kell megmagyarázni, hogy mi volt tegnap, nem kell arra gondolni, hogy mi lesz holnap.

Sőt, Hernádi szerint ma már jobban háború van, mint amikor először kezdte ezt mondogatni. “Elég mélyen benne vagyunk. Nem tudom, mi a túró lesz, csak azt, hogy ez biztosan nem marad így. Ez az egyetlen előrejelzésem. És ez legalább annyira pozitív, mint negatív.”

Így köszöntötték Hernádi Judit színművészt az Átrium Színházban

A félelem megeszi a lelket 2018. szeptember 26-i előadása után, a tapsrendben a színésztársak és az Átrium csapata köszöntötték Hernádi Judit színművészt. Hernádi az Emmi Kurowski szerepének megformálásáért a legjobb női főszereplő díját vehette át a múlt héten a színikritikusoktól.

 

Hernádi Judit
/ Fotó: Takács Attila / Orlai Produkciós Iroda

Szóba került az is, elfogadna-e most egy állami kitüntetést, amire úgy válaszolt: nem bírná. “Azt hiszem, most nem lehet állami díjat elfogadni. Nekem nem lehet.”

Frissítés (2018. 10. 21):

“A contextus.hu internetes portálon 2018. október 04. napján “Hernádi Juditot kitiltották a köztévéből” címmel megjelent cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Hernádi Juditot kitiltották a köztévéből, valamint hogy feketelistán van a köztévénél, valótlanul híreszteltük továbbá, hogy ki van tiltva a köztévétől és emiatt nem szerepelhet a szilveszteri műsorban.”

Hirdetés