Követem Élet + Stílus Három mázsás, 3 méter hosszú heroinos kanállal tiltakozott a...

Három mázsás, 3 méter hosszú heroinos kanállal tiltakozott a gyógyszergyár ellen: Letartóztatták

Promóció

Fernando Luis Alvarez, galéria tulajdonos egy 10 láb (körülbelül 3 méter) hosszú és 800 font (körülbelül 360 kiló) súlyú heroinos kanalat ábrázoló szobrot helyeztetett el a Purdue Pharma gyógyszergyártó cég központja előtt. Letartóztatták és eljárást indítottak ellene.

Promóció
- Advertisement -

Alvarez a heroinos kanállal a Purdue Pharma gyógyszergyártó ellen akart tiltakozni. A cég több különböző opioidot gyárt, köztük az OxyContint.

Naponta több mint 115 ember hal meg az Egyesült Államokban opioid túladagolásban. 80%-uk vényre kapható opioid formájában használt először heroint. 2016 és 2017 között a túladagolások száma 30%-kal nőtt.

A Purdue Pharma ellen perek sora van folyamatban. Azzal vádolják a céget, hogy szabálytalan receptírási gyakorlatban érintett, ami a betegeket a receptekkel való visszaélésre bátorítja.

Egy 2007-es perben 600 millió dollárt kellett fizetnie, amiért félrevezető tájékoztatást adott arról, hogy mennyire okoz függőséget az általa gyártott gyógyszer. 

Az acélból készült alkotás Domenic Esposito, bostoni szobrász műve. A művész elmondta a Hyperallergic-nek, hogy a szobrot saját bátyja heroinfüggőséggel folytatott küzdelme ihlette.

Domenic Esposito és Fernando Alvarez a heroinos kanállal a Purdue Pharma központja előtt / Fotó: Brian F. O’Neill / Fernando Luis Alvarez Gallery

A hatalmas kanál-szobrot a rendőrség lefoglalta. Letartóztatása ellenére Alvarez azonban eltökélt abban, hogy folytatja tiltakozását. Hasonló heroinos kanalak elhelyezését tervezi további cégek, politikusok és orvosok irodái előtt, akikről úgy véli, közük van az opioidokkal való visszaélésekben.

A Purdue szóvivője útján közölte, hogy osztoznak a demonstrálók aggályaiban az opioid-válságot illetően, és tiszteletben tartják a békés véleménynyilvánítás iránti jogukat.

A cég késznek mutatja magát arra, hogy együttműködjön az érintettekkel, és ésszerű megoldást találjanak a közegészségügyi válságra.

Esposito és más művészek opioid-válságra adott válaszként készített munkáiból kiállítás nyílt Opioid: Express Yourself címmel. Az alkotások az Alvarez Gallery-ben, Stamford-ban, Connecticut államban, július 30-ig láthatók.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3