Csütörtöktől közösségi térként is használható megújult előtérrel és átalakított pénztári rendszerrel nyílik meg a hévízi Fontana Filmszínház, Magyarország leglátogatottabb egytermes mozija.

További ülőhelyek, kisebb személyzet

Az újranyitásról tartott szerdai sajtótájékoztatón Papp Gábor polgármester (Fidesz-KDNP) elmondta, a járványhelyzet miatti kényszerű leállást kihasználva az I. gróf Festetics György Művelődési Központhoz tartozó intézményben átalakították és további ülőhelyekkel bővítették ki a fogadóteret, a jegypénztárt pedig összevonták a büfével.

A Fontana Filmszínház átalakítását az is indokolta, hogy a költségvetési kiadások lefaragása miatt a művelődési központ létszáma csökkent, így kisebb személyzettel is működni tud a filmszínház.

Heviz Fontana Filmszinhaz Nyitas Hermann Katalin
A Nyitvatartási Időben A Kibővített Előtér Közösségi Térként Is Bárki Által Igénybe Vehető, A Betérők Számára Olvasósarkot, Illetve Mobiltelefonos Töltőállomást Is Biztosítanak / Fotó: Hévíz.hu

A polgármester hozzátette: a csütörtöktől újranyitó Fontana Filmszínházban egyelőre a hét utolsó négy napján naponta négyszer tartanak vetítéseket, hétközben pedig iskolai, óvodai csoportokat is fogadnak. A fürdővárosi szállásfoglalások egyre emelkedő számát remélve tervezik, hogy a vetítés napjait is kibővítik.

Közösségi térként is funkcionál a Fontana Filmszínház

A járványügyi szabályoknak megfelelően jelenleg a hévízi mozi is csak védettségi igazolvánnyal látogatható, 18 év alattiak felnőtt kíséretében mehetnek be, a tereket naponta legalább egyszer ózongenerátorral fertőtlenítik.

A nyitvatartási időben a kibővített előtér közösségi térként is bárki által igénybe vehető, a betérők számára olvasósarkot, illetve mobiltelefonos töltőállomást is biztosítanak – emelte ki Papp Gábor.

Hermann Katalin, a művelődési központ igazgatója az MTI kérdésére elmondta: a hévízi filmszínházban 2019-ben volt a legtöbb néző, az ország leglátogatottabb egytermes mozijaként akkor mintegy 60 ezer jegyet váltottak az előadásokra.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet