A Hír TV tévécsatorna Informátor című műsorában valótlanságot állított Pikó András józsefvárosi polgármesterről.

"A valóság ezzel szemben az..."

A Hír Tv honlapján az alábbi helyreigazítás jelent meg az Informátor című műsorról szóló cikk fölött.

Hir Tv Informator Helyreigazitas Piko Andras
A Hír Tv Épületének Bejárata / Fotó: Magyar Hang

„A 2020. május 16. napján Kifogásolható döntéseket hoznak a baloldali polgármesterek címmel megjelent cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Pikó András polgármester elvett 60 közszolgálati lakást azoktól, akik a koronavírus ellen küzdenek, azaz az egészségügyi dolgozóktól, a tűzoltóktól és a rendőröktől. A valóság ezzel szemben az, hogy egyetlen egészségügyi dolgozótól, tűzoltótól, rendőrtől sem került elvételre egyetlen lakás sem, tekintettel arra, hogy a VIII. kerületben üres, nem lakott, nem használt lakások átminősítéséről született döntés” – olvasható a tévécsatorna honlapján.

Pedig már nem is a Hír TV csatornán fut az Informátor

Az Informátor a kormányközeli médiaholdinghoz tartozó Hír Tv egyik legismertebb műsora, az Echo Tv-vel való egyesüléskor került a csatornához. A műsor magát oknyomozóként határozza meg, kritikusai szerint inkább az ellenzékkel szembeni revolvermédiaként működik.

Kapcsolódó cikk

Az ügy érdekessége, hogy tavaly május végén Szarvas Szilveszter, másor szerkesztője és Bohár Dániel szerkesztő-műsorvezető, és velük együtt a teljes stáb is távozott. Mindannyian a Pesti Srácokhoz igazoltak. Tehát úgy kell helyreigazítaniuk korábbi cikküket, hogy a szóban forgó műsor már nem fut náluk.

A tévécsatorna egyébként úgy jellemezte a történteket, hogy a másik kormánypárti média, a Pesti Srácok “hátba szúrta” őket.

Kapcsolódó cikk

A 444 emlékeztetett, hogy 2018-ban és 2019-ben is messze a legtöbb helyreigazítást veszítette el a fideszes média.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet