Gyertyagyújtás volt a Hír TV előtt, és már szinte mindenkit kirúgtak

A tegnapi naptól kezdődően megszűnt hivatalosan is az Echo TV, beolvadt a Hír TV-be. Legfrissebb sajtóinformációk szerint a Simicska Lajos ideje alatt dolgozó munkatársaknak sorra mondanak fel.

Beolvad az Echo TV a Hír TV-be, noha helyileg a Hír TV költözik az Echo TV helyére.  A logó maradt, a műsorokat az echósok készítik. Sajtóinformációk szerint közel kétszáz fős leépítésre lehetet számítani.

Veiszer Alinda műsora is megszűnik, kirúgták a Hír TV-től

A fentebb felsoroltak mellett olyan fiatal értelmiségieket is bemutatott, akik szakmájukban már sikeresek, csak a hazai média még nem fedezte fel őket. Még csak haragban sem váltunk el, még az ajtót sem csaptam rájuk, igazából korrektül intézik az egészet – mondta az Indexnek a műsorvezető.

Többen a Hír TV kiürítendő, Szentendrei úti székháza előtt március 31-én, vasárnap este gyertyát gyújtottak. Ahogyan a HVG írja, többen a hazai hírtelevíziózástól vettek búcsút. A vasárnapi értesülések szerint kedden kezdődtek ezen leépítések.

hirtv20180331 e1554101829396
Hír TV előtt gyertyát gyújtottak a dolgozók / Fotó: 24.hu

A tegnapi nappal, kedden a Népszava információ szerint nem csak a budapesti szerkesztőséget tették lapátra. A vidéki stáboknak is menniük kell, közülük csak néhányan dolgozhatnak külsősként a televíziónak. Mint írja a lap, állítólag elhangzott, hogy nincs szükség olyanra, aki a G-nap után a Hír TV-ben maradt dolgozni Simicska Lajos mellett.

Simicska atombomba helyett lassú mérget engedett a levegőbe

Ahogy a olvasói fotóján látszik, az O1G felirat a Leake Street Arches, London legnagyobb legálisan graffitizhető területén is megjelent. A helyen, ahol mindenki szabadon fújhat a falra, most valaki azt írta fel, hogy Orbán egy geci, illetve mellette egy szív és Hungary felirat látható.

A lap informátora szerint

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]sejteni lehetett, hogy sok szerkesztőnek, ismertebb műsorvezetőnek mennie kell, de hogy a műszakot is elküldik… Egy operatőrnek vagy fodrásznak mi köze a tartalomhoz? De állítólag a kormánypártnál többen teljes vendettát akartak: akik nem álltak fel a G-nap után, azokat el kell takarítani a szerkesztőség környékéről is.[/perfectpullquote]

Szinte a teljes Hír TV-stábot menesztették, alig maradt fél tucat azok száma, akik maradhatnak.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból