Nem mindenkinek adatik meg a hosszú élet, és olykor a legtehetségesebbeket ragadja el a sors. Cikkünkben összeszedtük a hírességeket, akiktől igen fiatalon, a 28. születésnapjuk előtt kellett örökre elbúcsúznunk. 

Amy Winehouse (1983 – 2011)

Amy Winehouse
Amy Winehouse / Fotó: Eastnews

Az angol soul énekesnőt, Amy Winehouse-t a camdeni lakásában találták holtan, miután amúgy is régóta tartó alkohol- és drogproblémái tragikus fordulatot vetettek. A halottkém szerint Winehouse vérében ötször több adagnyi szeszes ital volt, mint ami a biztonságos vezetéshez megengedett. 

Jonathan Brandis (1976 – 2003)

Jonathan Brendis
Jonathan Brandis / Fotó: Wikimedia Commons

Jonathan Brandis színész, aki már egészen fiatalon a filmiparban találta magát, hosszú harcot hagyott maga mögött a depresszióval. A siker ugyanis sok stresszel és akadállyal is jár, amit a feltörekvő tehetség nehezen viselt. 

Ron ‘Pigpen’ McKernan (1945 – 1973)

Pigpen
Ron ‘Pigpen’ Mckernan / Fotó: Wikimedia Commons

Ron ‘Pigpen’ McKernan, a Grateful Dead alapító tagja egy ritka autoimmun betegségben, a primer biliaris cirrhosis-ban (PBC) szenvedett. Ez egy gyógyíthatatlan betegség, ami az epeutak hegesedésével és esetleges elzáródásával járhat. Ron ‘Pigpen’ McKernan halálát is az ennek következtében történő bélrendszervérzés okozta. 

Brian Jones (1942 – 1969)

Brian Jones
Brian Jones / Fotó: Wikimedia Commons

A Rolling Stones eredeti gitárosa, Brian Jones rejtélyes körülmények között vesztette életét. A zenész elvileg egy sussex-i uszodában fulladt bele a vízbe, de egyes teóriák szerint gyilkosság áldozata lett. 

Tyler Skaggs (1991 – 2019)

Tyler Skaggs
Tyler Skaggs / Fotó: Getty Images

A híres baseball-játákosra egy texasi hotelben találtak rá holtan, két héttel a 28. születésnapja előtt. Később a halottkém megállapította, hogy Skaggs véletlenül történt túladagolásban hunyt el, amit a fájdalomcsillapítóként használt fentanil, az amerikai gyógyszertárakban amúgy vénykötelesen kapható ópiát és alkohol mérgező keveréke okozott. 

Anton Yelchin (1989 – 2016)

Anton Yelchin
Anton Yelchin / Fotó: Getty Images

A Star Trek egykori színésze, Anton Yelchin 2016-ban vesztette életét. Jeep Grand Cherokee járműve lecsúszott az otthonához vezető útról. A színész a közeli biztonsági kapunak való ütközésben hunyt el. 

Janis Joplin (1943 – 1970)

Janis Joplin
Janis Joplin / Fotó: Wikimedia Commons

Janis Joplin amerikai énekes a Los Angeles-i hotelszobájában vesztette életét heroin-túladagolásban. A tragédiát megelőző este vette fel a később ikonikussá vált számát a Pearl albumára, a Mercedes-Benzt. A szerzemény halála után, 1971-ben debütált.

Reggie Lewis (1965 – 1993)

Reggie Lewis
Reggie Lewis / Fotó: Getty Images

Reggie Lewis, a Boston Cetlics kosárcsapat vezérjátékosa szívrohamban hunyt el egy edzése során. Az orvosok 2 óráig próbálták újraéleszteni, mielőtt bejelentették volna a halálát. Abban az évben a játékos amúgy több figyelmeztetést is kapott az őt vizsgáló doktoraitól, hogy a szíve nincs olyan állapotban, hogy folytatni tudja az intenzív meccseket és edzéseket. 

Jim Morrison (1943 – 1971)

Jim Morrison
Jim Morrison / Fotó: Afp

A The Doors frontemebere, Jim Morrison halála körül is titokzatosságok lengenek. A hivatalos közlemények szerint szívkomplikációk miatt vesztette életét a párizsi apartmanjának fürdőkádjában. Egy helyi szórakozóhely menedzsere, Sam Bernett 2007-ben kiadott The End: Jim Morrison könyvében már egy másik teória olvasható, miszerint a zenész a klub mosdójában halt bele a heroin-túladagolásba. Halála előtti napjairól fotók is készültek.

Jean-Michel Basquiat (1960 – 1988)

Jean Michel Basquiat
Jean-Michel Basquiat / Fotó: Getty Images

A híres graffiti- és festőművész, Jean-Michel Basquiat heroin-túladagolásban hunyt el a New York-i stúdiójában, egy évvel jó barátja, Andy Warhol elvesztése után. 

Jimi Hendrix (1942 – 1970)

Jimi
Jimi Hendrix / Fotó: Wikimedia Commons

A legendás gitáros, Jimi Hendrix egy londoni hotelszobában hunyt el, belefulladt a saját hányásába. Akkori barátnője, Monika Dannemann szerint partnere altatókat szedett, amit korábban neki írtak fel. 

Richey Edwards (1967 – 1995)

Richey Edwards
Richey Edwards / Fotó: Getty Images

Richey Edwards 1995-ben eltűnt a londoni hotelszobájából és azóta sem került elő. Abban az időben a zenész önbántalmazásra való hajlamán és alkoholproblémáin igyekezett felülkerekedni. Halálát 2008-ban ismerték el. 

Robert Johnson (1911 – 1938)

Robert Johnson
Robert Johnson / Fotó: Wikimedia Commons

Robert Johnson amerikai énekes és gitáros gyilkosság áldozata lett. Whiskyjébe sztrichnint kevertek, ami a legerősebb mérgek egyike, de Angliában kisebb mennyiségben a sör keserű ízének fokozására is használták a farkasmaszlag növényből nyert kivonatot. A gyilkost 1970-ben találták meg, de a nevét sosem közölték. 

Kurt Cobain (1967 – 1994)

Cobain
Kurt Cobain / Fotó: Wikimedia Commons

A Nirvana frontembere, Kurt Cobain nehezen birkózott meg a figyelemmel, amit a zenekar a ’90-es években vívott ki magának. Cobain öngyilkos lett, a Seattle-i otthonában, feltehetőleg drog-túladagolás által vetette el életét. Hátrahagyott búcsúüzenetében ez állt: “Soha nem éreztem a hallgatás izgalmát úgy, ahogy a zene készítését és írását… túl sok éve már.”

Köszönjük, Honey!

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet