A hollywoodi hírességek gyakran kötnek házassági szerződést, hogy bebiztosítsák magukat arra az esetre, ha mégsem a másik a nagy Ő. De vajon mit foglal a határozatba Beyoncé és Jay-Z, Nicole Kidman és Keith Urban vagy éppen Ben Affleck és Jennifer Lopez? Összegyűjtöttünk 10 érdekes házassági szerződést.

Priscilla Chan és Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg És Priscilla Chan
Mark Zuckerberg És Priscilla Chan / Fotó: Getty Images

Noha valószínűleg a pénzügyekkel kapcsolatban is szerepelnek megállapodások házassági szerződésükben, a Facebook alapítójának, Mark Zuckerbergnek és feleségének, Priscilla Channak papírjában egészen más dolgok is helyet kaptak.

Például az, hogy Zuckerbergnek minden héten egyszer el kell vinnie feleségét randizni, és hetente 100 percet kötelező vele töltenie az irodán és a lakásukon (na, meg szigorúan a Facebookon) kívül.

Vélhetően az esetükre illik “az idő pénz” mondás. Könnyen el lehet veszni a közösségi médiában, így a Facebookban is. Egyébként korábban írtunk arról, hogy a Facebook egy új eszközzel újított, aminek segítségével figyelmeztet platform, ha túl sokat használod.

Jennifer Lopez és Ben Affleck

Jennifer Lopez Ben Affleck
Jennifer Lopez És Ben Affleck / Fotó: Getty Images

Bár hivatalosan nem írta alá Jennifer Lopez és Ben Affleck a szerződést, korábban részleteket hozott nyilvánosságra az énekes-színész.

A szerződésük szerint Ben Afflecknek járt volna 5 millió csak azért, mert feleségül veszi Lopezt, aki pedig ragaszkodott egy bekezdéshez egy esetleges megcsalás esetén.

Ez azt jelentette volna, hogy ha férje félrelép, automatikusan megkapta volna Ben teljes vagyonának felét.

Ezek a legdögösebb sztriptízes filmek az elmúlt évekből

A Wall Street pillangói gyakorlatilag a semmiből robbant be a köztudatba. A mindössze 20 millió dollárból forgatott, valós eseményeken alapuló dráma azonban már világpremierje után hatalmas visszhangot keltett, Jennifer Lopez t pedig rögtön Oscar-esélyesnek kiáltották ki.

Erre Ben Affleck beleírta a szerződésbe azt is, hogy hetente minimum négyszer muszáj szexelniük. Végül aztán egyikük sem írta alá a szerződést.

Beyoncé és Jay-Z

Beyoncé Jay Z Házassági Szerződés Hollywoodi Hírességek
Beyoncé És Jay-Z A T Stadionban, Dallasban, 2014. Július 24. / Fotó: Rob Hoffman / Ap

Beyoncé és Jay-Z házasságuk kezdetén aláírtak egy szerződést, ami kimondottan előnyös volt az előbbinek. A határozat szerint ugyanis egy esetleges válás során Beyoncé gyermekenként 5 millió dollárt kapna. Sőt, ha a házasság két éven belül véget ért volna, 10 millió dollárral is gazdagodott volna (erre persze nem került sor, hiszen 11 éve házasok).

Beyoncé és Jay-Z új klipje a Louvre-ban forgott / ContextUs

Az Everything Is Love című számban egy fiatalembert látunk angyalszárnyakkal, guggolva, a fejét lehajtva. Aztán snitt, és a kamera Beyoncét and Jay-Z-t mutatja a Louvre-ban, a Mona Lisa előtt állva. Megkoreografált előadásokat látunk táncosnőktől különböző formációkban. Érdemes megnézni a klipet a csodás épület és műalkotások miatt is.

Ezen kívül minden együtt töltött évért is járna neki egy millió (legalábbis 15 évig), abban pedig egyetértettek, hogy a gyerekek felügyeleti joga ugyanannyira megilletné mindkettejüket. Azóta állítólag változtattak ezt-azt a szerződésen, de ennek részleteiről már nem számoltak be.

Nicole Kidman és Keith Urban

Nicole Kidman Keith Urban

Nicole Kidman és férje, Keith Urban házassági szerződése szerint a zenész minden együtt töltött évért kap feleségétől 600.000 dollárt, amennyiben józan marad (korábban ugyanis komoly függőséggel küzdött).

Erről valószínűleg az tehet, hogy 2006 júniusában egybekeltek, majd októberben a férfinek elvonóra kellett mennie, szenvedélybetegsége ugyanis eluralkodott rajta.

Ezt követően jött a szerződés ötlete, ami 12 éve jól működik, hiszen Keith Urban azóta valóban józan maradt – és persze évente ~180 millió forinttal gazdagabb.

Jessica Biel és Justin Timberlake

Jessica Biel Justin Timberlake 1
Jessica Biel És Justin Timberlake A 2018-As Golden Globe-Gálán / Fotó: Getty Images

Justin Timberlake és Jessica Biel házassága tökéletesnek tűnt egészen néhány héttel ezelőttig, amikor a színészt rajtakapták filmes partnerével, némileg félreérthető helyzetben. Ekkor röppentek fel a hírek arról, hogy egyébként a sztárpárnak van egy szigorú házassági szerződése, amit még esküvőjük előtt írtak, miután a férjről több fotó is készült más nők társaságban.

Ebben a dokumentumban kitértek arra, hogy ha Justin valaha is félrelépne, Jessica Bielt 500.000 dollár illetné meg.

A színész állítása szerint egyébként nem történt semmi közte és kolléganője között, amiről aztán online is tett közzé posztot, és felesége láthatólag meg is bocsátott neki.

Katie Holmes és Tom Cruise

Katie Holmes Tom Cruise Scaled
Katie Holmes És Tom Cruise A Mission Impossible: Fantom Protokoll Premierjén, 2011 / Fotó: Getty Images

Nem meglepő, hogy Tom Cruise és Katie Holmes házasságát megelőzően egy szerződés megkötésére is sor került.

A határozat szerint egy válás esetén minden együtt töltött évért 3 millió dollár járt volna a színésznőnek, ám amikor 2012-ben elváltak, ő visszautasította az összeget a bíróságon, és csak annyit kért, hogy hadd kaphassa meg kislányuk felügyeleti jogát.

Ez végül így is történt. Cruise-nak eddig 4 felesége volt, 1-3 évig bírta a monogám életet, Holmes-szal töltött idő volt a leghosszabb: 2006-2012. Először Mimi Rogers (1987-1990) férje volt, majd Nicole Kidmané (1990-1991), Holmes követte őket a sorban, és az utolsó felesége Penélope Cruz (2001-2004) volt. Azóta pedig egyedülálló.

Catherine Zetas-Jones és Michael Douglas

Catherine Zeta Jones És Michael Douglas
Catherine Zetas-Jones És Michael Douglas / Fotó: Kevin Mazur / Getty Images

Michael Douglas-szel való házasságuk előtt a Catherine Zetas-Jones ragaszkodott egy szerződéshez, ami az ő érdekeit képviselte volna.

E szerint minden együtt töltött évükért járt volna neki 5 millió dollár (~1,5 milliárd forint) egy válás során, amit végül férje másfél millióra alkudott le.

Sőt, a színésznőnek ugyancsak járna 5 millió dollár abban az esetben, ha Douglas hűtlen lenne hozzá, míg a férfi kérvényezte egy másik bekezdés megírását, ami megtiltja Catherine-nek azt, hogy magánéletükről beszéljen a nyilvánosság előtt.

Jessica Simpson és Eric Johnson

Jessica Simpson És Eric Johnson
Jessica Simpson És Eric Johnson / Fotó: Getty Images

A színésznő 1 milliárdos vagyonát látva érthető, hogy a boldogító igen előtt egy házassági szerződés megírása mellett döntött. Férje pedig nem bánta! A papírok szerint az esküvő után rögtön járt a férfinek 500.000 dollár, majd minden év végén kap 200.000 dollárt, amennyiben benne marad házasságukban.

Sőt, ötödik évfordulójukra 500.000 dollár, tizedikre pedig 1 millió jár neki. Nem semmi szerződés, de tény, hogy nem ez a legfurcsább, amihez Jessica Simpsonnak köze volt.

Még előző férje akarta aláíratni vele azt a szerződést, hogy amennyiben a színésznő súlya 61 kiló fölé megy, minden kilóért 500.000 dollárt kellett volna adnia férjének. Persze erre ő nemet mondott, de talán érthető is, hogy miért.

Khloé Kardashian és Lamar Odom

Khloé Karadshian És Lamar Odom
Khloé Kardashian És Lamar Odom / Fotó: Getty Images

Khloé Kardashian és Lamar Odom házassága nem volt hosszú életű, de a házassági szerződésük elég kedvező volt – legalábbis a feleség számára.

E szerint a válást követően a Lakers kosárlabdacsapat egykori játékosától minden együtt töltött évért kapnia kellett 500.000 dollárt (ez három év volt), valamint egy bizonyos összeget minden hónapban, ami 25.000 dollárt jelentett, majd még 5000 dollárt vásárlásra, és 1000-et szépségápolásra.

Arról nem is beszélve, hogy a szerződés szerint Kardashian kapta 4 millió dolláros házukat, új autót minden alkalommal, amikor a lízingje lejár, és első soros jegyeket a Lakers-meccsekre az egész családjának.

Elizabeth Taylor és Larry Fortensky

Elizabeth Taylor És Larry Fortensky
Elizabeth Taylor És Larry Fortensky / Fotó: Getty Images

Elizabeth Taylor már hét váláson volt túl, amikor Larry Fortenskyvel úgy döntöttek, hogy egybekelnek.

Persze érthető, hogy ezen a ponton ő már ragaszkodott a házassági szerződéshez, de nem is igazán vagyonát védte, hanem férjét akarta maga mellett tartani.

A dokumentum szerint az 5. évfordulójukon a férfit 1 millió dollár illette meg, amennyiben együtt maradnak addig. A helyzet iróniája, hogy az összeg átvétele után egy évvel Fortensky be is adta a válási papírokat.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk