Számos oka van, amiért a hírességek művészneveket használnak. Van, akinek az eredeti neve nem hangzik elég emlékezetesnek, van, aki így kerüli el, hogy összekeverjék más hírességekkel, de néha csak egyszerűen így szeretnék meghúzni a határt a szakmai és magánéletük között.

Leánykori nevek, királyi felmenők nevei és keresztnevek bújnak a művésznevek mögött

A Bright Side segítségével mutatunk 13 hírességet, akikről kevesen tudják, hogy a név, amin mi ismerjük őket, nem egyezik az okmányaikban szereplővel.

Milla Jovovich — Milica Bogdanovna Jovovich

Hiressegek Muvesznevek Milla Jovovich

Milla Jovovich születési nevét lerövidítve, montenegrói vezetéknevét megtartva kapta művésznevét.

Michèle Mercier — Jocelyne Yvonne Renée Mercier

Hiressegek Muvesznevek Michele Mercier
A színésznő azért hagyta el szakmai életében eredeti nevét, mert a producerek kifogásolták hosszú és régimódi nevét. A keresztnevét váltó Michèle-t öt éves korában elhunyt testvérétől kölcsönözte.

Catherine Deneuve — Catherine Fabienne Dorléac

Hiressegek Muvesznevek Catherine Deneuve

A színésznő anyjának leánykori nevével érte el, hogy ne keverjék össze tesvérével, Françoise Dorléac-kel, aki szintén színésznőként dolgozott.

Greta Garbo — Greta Lovisa Gustafsson

Hiressegek Muvesznevek Greta Garbo
A Lovisa édesanyja vezetékneve, a Gustafsson pedig apjáé volt, Greta viszont a Garbo művésznévvel vonult be a köztudatba.

Heidi Klum — Heidi Kaulitz

Hiressegek Muvesznevek Heidi Klum

Heidi Klum 2019-ben ment hozzá Tom Kaulitz gitároshoz, és a nevét is felvette. Mivel eddigre már mindenki Klumként ismerte, így a névváltoztatást nem vitte át a szakmai életébe.

Jessica Biel — Jessica Claire Timberlake

Hiressegek Muvesznevek Jessica Biel

Jessica Biel is házasságkötése óta használ különböző neveket a szakmai életében és a hivatalos okmányaiban. 2012-ben ment hozzá és vette fel Justin Timberlake nevét.

Maisie Williams — Margaret Constance Williams

Hiressegek Muvesznevek Maisie Williams

Maisie a családban használt becenevét kezdte használni a szakmai életben a papírjain szereplő Margaret helyett. A becenevet a brit képregény, a The Perishers egyik karakteréhez való hasonlósága okán kapta.

Lauren Bacall — Betty Joan Perske

Hiressegek Muvesznevek Lauren Bacall

Lauren Bacall azért választotta nagyanyja vezetéknevét apjáé helyett, mivel a férfi elhagyta a családot, mikor a színésznő ötéves volt. Később a Betty keresztnevet is lecserélte az elegánsabb Laurenre.

Jessica Simpson — Jessica Ann Johnson

Hiressegek Muvesznevek Jessica Simpson

Jessica Simpson 2014-ben ment hozzá Eric Johnson futballistához. A nevét is felvette, de továbbra is leánykori nevét használja szakmai életében.

Lily James — Lily Chloe Ninette Thomson

Hiressegek Muvesznevek Lily James

Lily James azért cserélte le születési nevét, mert Lily Thomson néven már ismert a világ egy színésznőt. Édesapja neve James Thomson volt, így a színésznő úgy döntött, apja vezetékneve helyett keresztnevét veszi fel.

Sophie Turner — Sophie Belinda Jonas

Hiressegek Muvesznevek Sophie Turner

Sophie Turner is felvette férje, Joe Jonas nevét házasságkötésük után, de továbbra is leánykori neve alatt dolgozik.

Audrey Hepburn — Audrey Kathleen Ruston

Hiressegek Muvesznevek Audrey Hepburn

Audrey Hepburn apja a Ruston vezetéknévvel született, de miután a férfi tévesen James Hepburn, I. Mária skót királynő harmadik férjének leszármazottjának hitte magát, felvette a Hepburn-Ruston nevet. Audrey még tovább ment, és a Ruston nevet teljesen elhagyta művésznevében.

Billie Eilish — Billie Eilish Pirate Baird O’Connell

Hiressegek Muvesznevek Billie Eilish

Az énekesnő dupla vezetéknévvel rendelkezik, a Baird édesanyjának, az O’Connell pedig édesapjának vezetékneve. Billie ehelyett úgy döntött, karrierjében második nevét fogja használni, így ismerhettük meg Billie Eilish néven.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet