Ráadásul rengeteg dicséret érkezett a kép alá. Ez is azt mutatja, hogy a természetességgel jobban tudnak azonosulni az emberek. A divat pedig egyre inkább figyelembe veszi, hogy az emberek unják a tökéletességet hirdető fotókat a magazinokban. 

A H&M legújabb nyári kollekciójához feltöltött képet több mint 700.000-en lájkolták. A fotón látható modell nem a megszokott vékony, kidolgozott testű modellek táborát erősíti. Sokkal közelebb áll a teltebb, nőiesebb idomú hölgyekhez. Ez nem csak azért pozitív, mert több nő tud azonosulni vele, hanem mert segít levetkőzni a kinézettel kapcsolatos nyomást, amit a média nap mint nap ránk zúdít.

Matt Leblanc
Fontos, Hogy Mindenki Szeresse A Testét, Ne Érezzen Nyomást Mert Más, Mint Egy Topmodell / Fotó: We Heart It

A divatanyagban szereplő modell egy virágos bikiniben látható, ahogy természetes sminkben ül a sziklaparton, vizes, kiengedett hajjal. Az egyik vásárló megköszönte, hogy a divatmárka más testtípusú nőket is bemutat, egy másik hozzászóló pedig elmondta, hogy frissítő változás végre igazi nőt is látni egy divat magazinban.

Retusálás nélkül hagyta a fotómodellek képeit az ASOS – nem véletlenül

Egyre többen kritizálják a photoshoppolt, agyonretusált divatanyagokat, amelyekhez semmi köze a valósághoz. Persze léteznek sima bőrű, tökéletes alakú emberek, de lássuk be, a többség nem ebbe a kategóriába esik. A gond ott kezdődik, hogy a legtöbb divatmárka negatívan állítja be, ha valaki nem tökéletes.

A H&M nem csak a pozitív testkép érdekében szeretne tenni, hanem a tudatos vásárlásért is. Ezért a vásárlók mostantól megtekinthetik, honnan származik a ruha, hol készítették az egyes darabokat. Ez egy fontos lépés afelé, hogy az emberek tudatosabban vásároljanak ruhát. Szerencsére egyre több divatmárka követi ezt a jó szokást.

Íme a sokak tetszését elnyert kép!

1
Lássuk Be, Ez A Kép Sokkal Természetesebb, Mint A Retusáltak / Fotó: Designtaxi

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet