Hofi Géza előadásairól készült felvételekhez a közmédia foggal-körömmel ragaszkodik

Hofi Géza özvegyének kérésére sem volt hajlandó megosztani a humorista előadásairól készült felvételeket az MTVA.

Hofi Géza születésének 85. évfordulója alkalmából szerették volna levetíteni a felvételeket

Az Örkény Színház szervezett megemlékezést a humorista születésnapjának alkalmából. Ezen az eseményes szerették volna levetíteni a közmédia által birtokolt felvételeket, azonban ezeket Hofi özvegye sem tudta megszerezni. 

Az életműdíj talán azért fontos igazán, mert a híre a zenénket, az oláh cigány és ezzel együtt a magyar kultúrát olyan emberekhez is eljuttatja, akik erről korábban még csak nem is hallottak és nyitottá válnak iránta. Az elismerés talán más cigányegyütteseket is segíthet az előrejutásbansegíthet az előrejutásbansegíthet az

osztotta meg a Blikk-el az Hofi Ildikó.

Emellett még azt is hozzátette, hogy nagyon meglepte az MTVA hozzáállása, főként azért, mert a Hofi 85. születésnapjáról fél mondattal sem emlékeztek meg. 

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Az Örkény által szervezett eseményen egyébként igen sokan dolgoztak. Az alapötlet Kalmár Tibor fejéből pattant ki és Mácsai Pál szervezésében valósult meg. Mellettük pedig részt vett a megvalósításban Szénási Sándor, Korcsmáros György, Kormos Anett, Malek Miklós és Spiró György. A közmédia okozta kellemetlenség pedig nem csorbított a megemlékezés sikerén, a jelenlévők részéről sok pozitív visszajelzés érkezett. 

A lap felkereste az MTVA-t, hogy választ kapjon.

Tájékoztatjuk, hogy Hofi Géza műsorait – azok kiemelt társadalmi jelentőségére, valamint a kapcsolódó szerzői jogi relációkra tekintettel – a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kizárólag a saját felületein kívánja szerepeltetni. A Művész Úrról halálának 20. évfordulóján, 2022-ben kívánunk megemlékezni.

– válaszolta az MTVA.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk