A legtöbb szerelmespár arra törekszik, hogy minél több időt töltsön együtt, gyakran értendő ez az ágyban töltött percekre is, amely cél elérésére számos fortély létezik.

Fontos, hogy minél tovább tartsanak az örömteli együttlét pillanatai

Vannak dolgok az életben, amelyek nem tartanak elég hosszú ideig, mint például a rágógumi íze, a fűszeres csirke, vagy a pizza szelet. De a szex nem kell, hogy ezek közé a dolgok közé tartozzon. Persze adódhatnak olyan helyzetek, amikor gyorsan a végére kell jutnunk az együttlétnek. A legtöbb esetben viszont fontos, hogy az élvezetet minél hosszabb ideig élhessük át partnerünkkel.

Don Jon Jelenete
Egy Átlagos Légyott 3 Perc, A Kutatók Szerint / Fotó: Voltage Pictures

Society for Sex Therapy and Research által a szexterapeuták körében végzett tanulmány szerint, egy átlagos együttlétnek 7 és 13 perc közöttinek kell lennie, írja a Cosmopolitan.

Vajon mitől lehet jobb egy párkapcsolatban az együttlét?

Vajon mitől lehet jobb egy párkapcsolatban az együttlét? Ha szeretünk valakit, egy idő után már nem a külseje miatt tesszük, hanem a belső tulajdonságai miatt, de a kellemes kinézet ennek ellenére nagyban segíti a vonzalom fenntartását. És nem csak a partnered miatt: minél jobban érzed magad a bőrödben, annál nagyobb az önbizalmad, ami szexi!

A mélyebbre ható vizsgálatok viszont feltárták, hogy szigorúan a behatolást figyelembe véve, az átlagembereknél ez csupán 3 és 7 percet jelent, amely nem elégséges időtartam.

Az együttlét nem csupán a behatolásból áll

Tagrazart Szemek Film
A Gyönyörhöz Vezető Út Olykor Hosszúra Nyúlhat / Fotó: Warner Bros.

Mindenkinek meg van a saját elképzelése arról, hogy számára mit jelent igazából a szerelmi együttlét. Fontos tisztában lenni azzal, hogy ebben a megközelítésben a szex nem csupán a behatolást jelenti. Az örömteli együttléthez hozzátartozik az előjáték, a csókolózás és a masszázs is. A bemelegítés fokozza az orgazmushoz vezető ösvény hosszát, ha rászánjátok az időt ennek bebarangolására, akkor nem lesz zavaró, ha a behatolás csupán néhány percig tart. Még egy fontos tudnivaló: a szerelmi légyottnak nem kell azért véget érnie, mert időközben valamelyikőtök már elment.

Próbáljátok ki a péniszgyűrűt

7 tény a nemi szervedről, amiről lehet, hogy még nem is tudsz

7 tény a nemi szerved anatómiájáról Létezik egyáltalán a G-pont? A G-pont felfedezése egy német tudós, Dr. Ernst Gräfenberg nevéhez fűződik, aki a hüvely elülső falán, bemenetétől mintegy 5 centire állapította meg azt a területet, melynek izgatásával elérhető az orgazmus.

Ugyan nem nyújt minden problémára megoldást, de Carol Queen kutató megjegyzi, hogy néhány férfi számára segítséget nyújt ahhoz, hogy hosszabb ideig tartson az együttlét. Tehát érdemes egy próbát tenni az eszközzel. Lisa Finn, a Babeland szexmenedzsere szerint a péniszgyűrű megakadályozza a vér kiáramlását a szervből, így erősebb erekciót képes fenntartani.

Koncentrálj a partneredre, hogy csökkentsd a benned lévő feszültséget

August McLaughlin szexkönyvíró azt javasolja a férfiak számára, hogyha a helyzet túl nehézkessé válik a számukra, akkor vegyenek egy kicsit vissza a tempóból és inkább figyeljenek jobban a partnerük örömszerzésére.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ha nem figyelsz arra, amit csinálsz, akkor sokkal közelebb kerülsz az orgazmushoz, egy kis pihenő után kezdheted újra, ez egyfajta szexuális edzés[/perfectpullquote]

– árulta el August.

Próbáljatok ki valami újat, keljetek ki az unalmas ágyból

Holtodiglan Jelenet
Az Ágyjelenet Rutinná Válhat / Fotó: Twentieth Century Fox

Amikor hosszú ideje ugyanaz a partnered és a szexpozíciók rutinná válnak, akkor a férfi teste már felkészült lesz az aktusra és hamarabb elsülhet. Az új pozíciók és érzések elvonják a figyelmét és hosszabb ideig fenntartják az izgalmat. „Minél furcsább és szokatlanabb, annál jobb” – állítja Dr. Jane Greer, párkapcsolati szakértő.

Próbáljátok ki a függőleges pozíciót

A Specialista Jelenete
Új Dimenziók Nyílhatnak Meg A Függőleges Pozícióban / Fotó: Warner Bros.

Gyakorlatilag ebben a pozícióban nem történik behatolás, így a pénisz érzékenyebb részei kevésbé lesznek stimuláltak.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Ebben a helyzetben ne hatolj be, de engedd, hogy előre-hátra mozogjon rajta [/perfectpullquote]

– tanácsolja Dr. Ian Kerner szexkutató.

Szemben vagy oldalról kell végrehajtani az aktust, ez segít az élvezetekben anélkül, hogy hamar eljutnátok az orgazmushoz.

További életmód tanácsokat találsz a ContextUs Élet+Stílus rovatában!

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet